Srijeda, 8. prosinca 2021.

Nogometna ikona i kapetan Radnika Križevci Alen Maras privodi kraju svoju bogatu karijeru

Križevčani krenuli s treninzima i polako se okreću novoj sezoni. Već 10-ak dana aktivno radi i Škola nogometa Radnika Križevci, a što su djeca jedva dočekala

Preporučujemo

Prošle nedjelje održan je sastanak seniorske momčadi i uprave NK Radnik Križevci gdje se dogovorio početni plan nastavka rada, ali i polako formirati ekipa za narednu sezonu u 3. HNL Sjever, kao i za preostale susrete Županijskog kupa. Podsjetimo, Križevčani se sastaju u četvrtfinalu Kupa s Borcem, a prvi susret se igra u Imbriovcu.

Križevčani su tako s mini-pripremama krenuli u utorak, dok su nastavili i u četvrtak i postupno će pojačavati ritam. Trener Siniša Buđa ne skriva zadovoljstvo što se krenulo nakon nepredviđene stanke.

– U nedjelju nas je bilo 16, dok nas je u utorak bilo 12, što smatram da je dobar odaziv. Za ovaj tjedan smo odredili dva treninga, dok ćemo kroz dva do tri tjedna imati tri treninga tjedno, a nakon toga ćemo krenuti s klasičnim pripremama – pojasnio je Buđa, dodavši kako su neki igrači, kao na primjer Luka Tihelka, otišli na jednomjesečni rad u Njemačku, dok je pod upitnikom povratak koreanskog dua Seok – Son, budući da oni zbog koronakrize imaju zabranu napuštanja zemlje do 1. srpnja.

Stoga se u klubu nadaju da će do tada situacija biti povoljnija i da će se pridružiti pripremama.

Tajnik kluba Dejan Pernjak kazao je kako klub napušta Florijan Ovčar, koji se najvjerojatnije vraća u svoju matičnu Zelinu, a isto tako velika je vjerojatnost da će nakon Kup utakmica s aktivnim nogometom prestati i nogometna ikona, kapetan Alen Maras.

– Nije to ništa neočekivano. S Alenovom odlukom smo upoznati još proljetos, tako da se na popunjavanju te pozicije aktivno radi. Ja se samo mogu iskreno zahvaliti Alenu na ove protekle tri i pol godine, aktivnom radu kao igraču, ali veseli me da se sada priključuje u upravu kluba, tako da Alen ostaje i dalje s nama – pojasnio je Pernjak.

Već 10-ak dana aktivno radi i Škola nogometa, a što su djeca jedva dočekala.

– S obzirom na to da su djeca krenula i u školu, smatrali smo da nema potrebe više odgađati boravak na stadionu, tim više što su već i sama djeca bila nestrpljiva i željna prijatelja i lopte – istaknuo je Pernjak.

Voditelj Škole nogometa Dražen Kemenović kazao je kako su treninzi organizirani sukladno preporukama Stožer i HZJZ-a.

– S obzirom na to da se radi na travnjaku pomoćnog terena, treniramo na tri lokacije. Dio selekcija je na glavnom terenu, dio kod bazena na umjetnoj travi, dok su preostali na terenu u Radničkom dolu. Drago mi je da se polako i ova nesreća stišava i da smo opet svi zajedno i da su djeca na igralištima – kazao je Kemenović.

Najnovije objave