Četvrtak, 6. listopada 2022.

Nova akcija policije tijekom vikenda: posebna pozornost posvetit će se mladim i pijanim vozačima

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 10 prometnih nesreća prometnih nesreća u kojima je 10 osoba stradalo

Preporučujemo

Tijekom srpnja je na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno 77 prometnih nesreća, od čega dvije nesreće s poginulim osobama, 22 nesreće s ozlijeđenim osobama i 53 nesreće s materijalnom štetom.

U ovim nesrećama sudjelovalo je 205 sudionika, od kojih je stradalo 35 sudionika. Dvije osobe su smrtno stradala, teško su ozlijeđene četiri osobe, dok je 29 osoba lakše ozlijeđeno. Od 205 sudionika prometnih nesreća kod 12 sudionika alkotestom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 10 prometnih nesreća prometnih nesreća u kojima je 10 osoba stradalo.

Mladi vozači prouzročili su 11 prometnih nesreća od čega četiri nesreće s ozlijeđenom osobama u kojima su ozlijeđena četiri mlada vozača, a pod utjecajem alkohola bila su dva mlada vozača.

Tijekom 2022. došlo je do povećanja prometnih nesreća za 28 posto te je evidentirano šest smrtno stradalih osoba.

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te broj prometnih nesreća od 12. do 15. kolovoza će se provoditi pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, nadzor brzine kretanja vozila, korištenja mobitela, korištenja sigurnosnog pojasa, prijevoza djece u vozilima, poštivanja prednosti prolaska, nadzoru upravljanja vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane i ostalih najtežih prometnih prekršaja, a posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača te recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

“U sklopu nadzora prometa tijekom predstojećeg vikenda Policijska postaja Koprivnica provesti će akciju pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača i nadzora mladih vozača”, poručili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

- Advertisement -

Najnovije objave