Nedjelja, 25. veljače 2024.

Nova poticajna mjera za žene poduzetnice u Đurđevcu: smještaj djeteta u vrtiću plaćat će pola cijene

Zaposlena je žena u iznimno teškom položaju kad nema kud s djecom, a od nje se traži da odradi svoje, rekao je predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković

- Oglas -

Grad Đurđevac odlučio se za još jednu poticajnu mjeru koja je na tragu poboljšanja demografske slike i najizravnije pomoći mladim obiteljima.

Mjera je ciljano usmjerena prema ženama poduzetnicama, vlasnicama obrta i slobodnih djelatnosti, vlasnicama OPG-a koje su zaposlene na OPG-u ili direktorice trgovačkih društava u njihovom pretežitom vlasništvu.

Naime, odlukom Grada iz gradskog će se proračuna sufinancirati smještaj njihove djece u dječjem vrtiću Maslačak. Tako će u cijeni usluge smještaja u jednom od najbolje opremljenih i sadržajno najbogatijih dječjih vrtića na ovom području, za boravak jednog djeteta Grad poduzetnicama sufinancirati 50 posto cijene, a boravak drugog i svakog idućeg djeteta bit će besplatan.

- Oglas -
Hrvoje Janči i Željko Lacković
Hrvoje Janči i Željko Lacković // Foto: djurdjevac.hr

“Zaposlena je žena u iznimno teškom položaju kad nema kud s djecom, a od nje se traži da odradi svoje. Vjerujemo da će to biti poticajna mjera za mlade obitelji s više djece”, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Gradonačelnik Hrvoje Janči dodao je da su poznati primjeri kad su majke-poduzetnice s djecom odlazile i na posao.

“To je za majku, dijete i za posao neprihvatljivo, stoga smo se odlučili na mjeru za koju smo sigurni da će je naše poduzetnice i obrtnice sa zadovoljstvom prihvatiti”, zaključio je gradonačelnik.

Inače, redovna cijena vrtića za prvo dijete iznosi 66,36 eura, za drugo dijete 39,82 eura, dok je za treće dijete u obitelji vrtić besplatan. Za djecu iz udomiteljskih obitelji cijena vrtića iznosi 33,18 eura, a samohrani roditelji vrtić će plaćati 39,82 eura.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti