Ponedjeljak, 24. siječnja 2022.

Novi vjetar u leđa za poduzetnike u Đurđevcu

Za investitore su predviđene pogodnosti koje se odnose na povoljnu kupoprodajnu cijenu zemljišta od 0,67 kuna po metru kvadratnom

Preporučujemo

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno izglasali Program poticanja poduzetništva na području Đurđevca.

– Program sadrži 20 modula, odnosno mjera kojima je svrha stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih aktivnosti na području Đurđevca, a o kojima svi potencijalni i zainteresirani poduzetnici više mogu saznati u gradskoj upravi – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Za investitore su predviđene pogodnosti u vidu olakšica i oslobođenja, a odnose se na povoljnu kupoprodajnu cijenu zemljišta od 0,67 kuna po metru kvadratnom te oslobođenje plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade.

Novost je da će Đurđevac u posebnom dijelu poduzetničke zone potencijalnim investitorima, osim zemljišta opremljenog infrastrukturom, sufinancirati i osigurati glavne projekte za izgradnju tipskih hala na temelju kojih su ishođene građevinske dozvole za etažnu gradnju i pogodne su za sve djelatnosti s posebnim naglaskom na proizvodne.

Te aktivnosti za cilj imaju pružiti pomoć i podršku poduzetnicima u realizaciji investicija te olakšavanje administrativnih barijera i skraćivanje vremena potrebnog za realizaciju investicije.

– Donesene su i nove mjere za poticanje razvoja turističke ponude koje od sada mogu koristiti i registrirani obrtnici te poduzetnici. Time želimo potaknuti postojeće subjekte, ali i one koji će se registrirati kao takvi da stvore kvalitetan sadržaj i kompletan turistički proizvod kako bi našim posjetiteljima omogućili kvalitetan doživljaj prilikom posjeta Podravine – rekao je predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković.

- Advertisement -

Najnovije objave