Četvrtak, 28. rujna 2023.

Novi vjetar u leđa za poduzetnike u Đurđevcu

Za investitore su predviđene pogodnosti koje se odnose na povoljnu kupoprodajnu cijenu zemljišta od 0,67 kuna po metru kvadratnom

- Advertisement -

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno izglasali Program poticanja poduzetništva na području Đurđevca.

– Program sadrži 20 modula, odnosno mjera kojima je svrha stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih aktivnosti na području Đurđevca, a o kojima svi potencijalni i zainteresirani poduzetnici više mogu saznati u gradskoj upravi – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Za investitore su predviđene pogodnosti u vidu olakšica i oslobođenja, a odnose se na povoljnu kupoprodajnu cijenu zemljišta od 0,67 kuna po metru kvadratnom te oslobođenje plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade.

- Advertisement -

Novost je da će Đurđevac u posebnom dijelu poduzetničke zone potencijalnim investitorima, osim zemljišta opremljenog infrastrukturom, sufinancirati i osigurati glavne projekte za izgradnju tipskih hala na temelju kojih su ishođene građevinske dozvole za etažnu gradnju i pogodne su za sve djelatnosti s posebnim naglaskom na proizvodne.

Te aktivnosti za cilj imaju pružiti pomoć i podršku poduzetnicima u realizaciji investicija te olakšavanje administrativnih barijera i skraćivanje vremena potrebnog za realizaciju investicije.

– Donesene su i nove mjere za poticanje razvoja turističke ponude koje od sada mogu koristiti i registrirani obrtnici te poduzetnici. Time želimo potaknuti postojeće subjekte, ali i one koji će se registrirati kao takvi da stvore kvalitetan sadržaj i kompletan turistički proizvod kako bi našim posjetiteljima omogućili kvalitetan doživljaj prilikom posjeta Podravine – rekao je predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća Željko Lacković.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti