Petak, 2. lipnja 2023.

Od četvrtka do subote u Koprivnici se održava osmi FIUK

Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta (FIUK) koprivnički je festival u organizaciji udruge Mamuze koji u tri dana objedinjuje kazalište, performanse i glazbu, a ove se godine održava po osmi puta

Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta (FIUK) koprivnički je festival u organizaciji udruge Mamuze koji u tri dana objedinjuje kazalište, performanse i glazbu, a ove se godine održava po osmi puta.

Namjera organizatora jest prezentirati aktualnosti u suvremenoj umjetničkoj praksi, pokazati što je novo u svijetu izvedbenih umjetnosti te potaknuti izvođenje djela koja su eksperimentalnog karaktera, interdsiciplinarna i uvijek negdje na rubu medija.

Specifičnost festivala jest i da koristi više gradskih prostora, potiče interakciju izvođač – publika – prostor, teži istraživanju i promišljanju gradskog pejzaža i urbane arhitekture.

Ove godine festival se odražava na čak sedam različitih lokacija, a ugostit će plesnu intervenciju Kristine Ogrinec i Ivone Bečeić, performanse Siniše Labrovića i Matka Abramića, audio-vizualni performans Prostor/Vrijeme/Zvuk (Želimir Schauer, Marko Gašparac, Tijana Gojić Topolnik) i predstavu Plesnog centra Tala “A Solo Together”.  Glazbeni dio programa predstavit će bendove Grinded Grin, Bizon, Dogs in Kavala i Klotljudi.

Izvedbe su otvorene svima i ulaz je besplatan, s obzirom da je jedna od glavnih ideja festivala da umjetnost treba biti dostupna svima. Ipak, zbog ograničenog kapaciteta pojedinih prostora, a u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, za neke će programe biti ograničen broj posjetitelja.

Detalje o programu, lokacijama i satnici posjetitelji mogu pratiti na web stranici festivala: www.fiuk.com.hr i na facebooku: https://www.facebook.com/events/369202247893247

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti