Nedjelja, 2. listopada 2022.

Odbijena žalba Jedinstva zbog ‘švercanja’ suparničkog igrača, trener Husajna poručio: Žalit ćemo se dalje, idemo i do UEFA-e ako treba!

Povjerenik za natjecanje Ivan Bračko odbacio je žalbu kao neosnovanu te je registrirao utakmicu prvotnim rezultatom

Preporučujemo

Nogometni klub Jedinstvo iz Pustakovca na vrijeme je uložio žalbu Nogometnom savezu Koprivničko-križevačke županije na utakmicu 19. kola Četvrte županijske nogometne lige između Radničkog iz Križevaca i Jedinstva.

Klub iz Pustakovca bori se za prvo mjesto u Četvrtoj, najnižoj županijskoj ligi, te je u Križevcima prije 10 dana odigrao 3:3. Zbog tog remija pao je na drugo mjesto, iza Udarnika iz Zablatja.

Međutim, Pustakovčani su se žalili da je za Radnički nastupio igrač bez prava nastupa, koji nije registriran za Križevčane.

Povjerenik za natjecanje Ivan Bračko odbacio je žalbu kao neosnovanu te je registrirao utakmicu prvotnim rezultatom.

U dopisu se navodi kako je riječ o Trećoj, a ne Četvrtoj ŽNL // Izvor: ŽNS KC-KŽ

Povjerenik je u dopisu izvijestio kako je napravio uvid u zapisnik i izvješće s odigrane utakmice, u očitovanje delegata utakmice Franje Posavca te suca utakmice Đure Mihocija, u očitovanje službenog predstavnika NK Radnički te dostupnu snimku nepoznatog gledatelja.

”Uvidom i analizom gore rečenih akata nije se nedvojbeno utvrdilo da bi za ekipu NK Radničkog nastupio igrač koji nema pravo nastupa za ekipu te stoga nisu potvrđeni navodi žalbe te se stoga žalba odbacuje kao neosnovana i utakmica se registrira postignutim rezultatom”, stoji u obrazloženju kojeg je potpisao Ivan Bračko.

NK Mladost Sigetec - prvaci Druge ŽNL - Ivan Bračko
Ivan Bračko (lijevo, u civilu), povjerenik za natjecanje ŽNS-a // Foto: Zvonimir Markač

Jedinstvo može u roku od osam dana podnijeti žalbu Komisiji za žalbe Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Prema tvrdnjama Pustakovčana, igrač Radničkog Ivan Močan (broj knjižice 136293, broj dresa 12) uopće nije bio na terenu, iako službeni zapisnik tvrdi drugačije.

U Jedinstvu tvrde da je za Radnički tog dana nastupio član Radnika Križevci Jakov Tomac, koji se na svom Instagram profilu i sam pohvalio video snimkom pogotka kojeg je postigao. I iz komentara koji se čuju u tom videu može se zaključiti da je riječ o spomenutom mladom igraču Radnika Križevci, a ne o Ivanu Močanu koji je navodno igrao u toj utakmici.

– Imali smo čisti dokaz, video snimku, koju nam nisu uvažili. Imali smo i video s Instagrama tog igrača koji se hvali da je zabio gol, a to nije igrač Radničkog. Za njih u Savezu to nije bio dovoljno dobar dokaz. Međutim, mi idemo dalje, na Komisiju za žalbe, a vjerujte da nećemo odustati. Ako treba, ići ćemo i na UEFA-u s ovim! Uložili smo puno truda, treniramo tijekom cijele sezone za razliku od Udarnika, doveli smo 15 igrača da osvojimo prvo mjesto, dvaput smo dobili Udarnik, a sad smo na prevaru oštećeni – u dahu je ispričao Matija Husajna, trener Jedinstva iz Pustakovca.

U posljednjem kolu Četvrte ŽNL ove nedjelje Jedinstvo gostuje kod Sabarije, a Udarnik kod Drave iz Selnice Podravske. U ovom trenutku klub iz Zablatja ima bod više od Jedinstva.

- Advertisement -

Najnovije objave