Utorak, 5. srpnja 2022.

Održan je Tjedan karijera na Sveučilištu Sjever: ‘Naš posao završava kad studenti nađu posao u struci’

Tijekom završnog dana Tjedna karijera održane su dvije zanimljive panel-rasprave. Prva na temu „Zanimanja budućnosti i održivo poslovanje u digitalnom okruženju“, a druga „Kultura kao nositelj dodane vrijednosti u lokalnim medijima“

Preporučujemo

Mnogobrojne tvrtke i ustanove prepoznale su tjedan karijera UNIN Connect Week koji je od ponedjeljka do petka održan u Sveučilišnom centru Varaždin i Sveučilišnom centru Koprivnica Sveučilišta Sjever, izvijestila je Služba ureda gradonačelnika.

Svečanom zatvaranju koprivničkog dijela Tjedna karijera uime Grada Koprivnice prisustvovali su gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž.

– Ovo je jedna sjajna priča i projekt. Sigurno je da su ovakve manifestacije iskorak za Sveučilište Sjever, Koprivnicu i cijelu našu regiju. Izuzetno je važno da studenti dobiju dojam o svim tvrtkama, poduzećima i medijskim ustanovama koje djeluju na području Koprivničko-križevačke županije jer neki od njih će vrlo uskoro biti i njihovi zaposlenici koji danas predstavljaju svoju djelatnost. Jučerašnji i današnji dan jasni su pokazatelj zašto smo dugo vremena inzistirali na tome da Sveučilište Sjever bude i u Koprivnici. Nikada nisam volio govoriti o politici u smislu školstva, ali Republika Hrvatska mora ulagati u male sredine i njihov obrazovni sustav, što u posljednje vrijeme nije slučaj. Međutim, mi smo pokazali, da s pravim stručnim kadrom, malo dobre političke i gospodarske volje te vrijednim studentima, zajedno možemo učiniti velike stvari za naš grad – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Sveučilište Sjever
Foto: koprivnica.hr

Čast da zatvori više nego uspješan Tjedan karijera pripala je prorektoru Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever Mariju Tomiši.

– U temeljima samog Sveučilišta Sjever ideja je bila da posao ne završava diplomom, već onda kada naši studenti nađu posao u struci. Mi kao Sveučilište na tjednoj bazi organiziramo gostujuća predavanja kako bi studentima predočili rad u njihovoj struci. Tjedan karijere zapravo je kruna godišnjeg rada našeg fakulteta. Riječ je o ambicioznom projektu od kojeg će svi studenti imati velike koristi, a ovo je samo početak – kazao je prorektor Tomiša.

Tijekom završnog dana Tjedna karijera održane su dvije zanimljive panel-rasprave. Prva na temu „Zanimanja budućnosti i održivo poslovanje u digitalnom okruženju“, a druga „Kultura kao nositelj dodane vrijednosti u lokalnim medijima“.

Uz panele, studentima se u Koprivnici predstavilo oko 40-ak renomiranih tvrtki i ustanova predstavljajući svoju djelatnost te mogućnosti napretka i razvoja nakon eventualnog zapošljavanja.

- Advertisement -

Najnovije objave