Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Povodom Dana obitelji roditelji i učenici OŠ Koprivnički Ivanec proveli lijepo sportsko popodne

Roditelji i učenici natjecali su se u poligonu, igranju graničara, skakanju u vrećama i poslastici velikih i malih te u potezanju konopa

- Oglas -

Međunarodni dan obitelji obilježava se svake druge nedjelje u svibnju, a budući da u svakoj školi okosnicu suradnje čine članovi obitelji učenika i učitelja Osnovna škola Koprivnički Ivanec organizirala je roditeljsko-učeničko sportsko poslijepodne.

Uz pomoć i voditeljstvo profesora tjelesne i zdravstvene kulture Vinka Peharde, a aktivnost koju su realizirale razrednice petih i šestih razreda, i više je nego dobro prihvaćena.

Skakanje u vrećama
Skakanje u vrećama // Foto: OŠ Koprivnički Ivanec

Aktivnost je održana na vanjskom prostoru u školskom dvorištu u Kunovcu te je unaprijedila suradnju roditelja i škole, zbližila učenike i njihove roditelje, ali i učitelje na jedan malo drugačiji, opušten, u sportsko natjecateljskom duhu, način.

- Oglas -

Roditelji i učenici natjecali su se u poligonu, igranju graničara, skakanju u vrećama i poslastici velikih i malih te u potezanju konopa.

U današnje vrijeme obitelj je osobito na vjetrometini života i važno je s djecom neprestano raditi na osvješćivanju važnosti prave obitelji i onih vrijednosti koje nam obitelj donosi.

Igranje graničara
Igranje graničara // Foto: OŠ Koprivnički Ivanec

“Upravo to je bio i glavni cilj sportskog popodneva, jedne i od planiranih aktivnosti za obilježavanje Dana obitelji, ali i eTwinning projekta OBITELJ je kompas koji nas vodi. Ovo je jedan od praktičnih načina kojima učenike poučavamo sadržajima građanskog odgoja i obrazovanja te im pokazujemo što je djelovanje u lokalnoj zajednici, unaprjeđenje kvalitete života i doprinos razvoju istoga te kako izgleda volonterizam na djelu. Vjerujemo da će ovakvih druženja biti i više te da će tako roditelji i djeca unaprijediti kvalitetu provođenja slobodnoga vremena, ali i unaprijediti suradnju škole i obitelji naših učenika”, istaknula je učiteljica Renata Glavica.

Osnovnoškolci
Osnovnoškolci // Foto: OŠ Koprivnički Ivanec
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti