Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Općina Križ priprema bogat adventski program

Kao i uvijek, adventski program započinje paljenjem prve adventske svijeće i to nakon svete mise u parku u Križu

Preporučujemo

Nakon stanke uzrokovane globalnom pandemijom, Općina Križ s radošću najavljuje bogat adventski program koji je u suradnji s udrugama Općine Križ pripremljen za sve građane Općine Križ.

”Osim što ćemo i ove godine darivati bebe rođene tijekom ove godine u povodu Svetog Nikole te mališane Dječjeg vrtića Križić-kružić, bit će upriličen i besplatan program s mnogo pjesme, plesa i gastronomskih delicija”, poručuju iz Općine.

Kao i uvijek, adventski program započinje paljenjem prve adventske svijeće i to nakon svete mise u 9 sati u parku u Križu.

Nakon toga slijedi red kulture, izložbi, pjesme i plesa.

Evo i kompletnog programa.

08. 12. 2022. 18.00 sati

PONOVNO ZAJEDNO U SUSRET BOŽIĆU, prigodna blagdanska izložba Udruge Ženske ruke u Galerija Križ.

10. 12. 2022 18.00 sati

PREDSTAVA „ŠUND NAŠ SVAGDAŠNJI“ komedija Adama Končića i prijatelja u Domu kulture Josip Badalić, Križ (ulaz besplatan).

11. 12. 2022. 18.00 sati

BOŽIĆNI KONCERT KUD-a GRANIČAR u Domu kulture Josip Badalić, Križ (ulaz besplatan).

15. 12. 2022. 18.00 sati

BOŽIĆNI KONCERT U ČAST MILKI TRNINI U SURADNJI S OPEROM HNK i Mješovitim zborom Milka Trnina Vezišće u Domu kulture Milke Trnine u Vezišću. Program koncerta bit će posebno objavljen a tom će se prilikom dodijeliti i Plaketa Milka Trnina.

17. 12. 2022. 18.00 sati

KONCERT LIMENE GLAZBE DVD-a KRIŽ u Domu kulture Josip Badalić, Križ (ulaz besplatan).

Posebno cjelodnevno događanje bit će upriličeno u nedjelju 18. 12. 2022. od 9 sati, kad program započinje tradicionalnom akcijom prodaje kolača i drugih proizvoda za potrebite župnog Caritasa Župe Križ i to ispred crkve Uzvišenja svetog Križa.

Adventsko druženje nastavlja se od 12 sati uz adventski sajam i tamburaški sastav Biseri na prodajnom platou u parku u centru Križa. Općina Križ dijelit će fiš i gulaš, a Udruga branitelja Općine Križ ribice dok će tradicionalno Udruga vinogradara i vinara Škaf Križ dijeliti kuhano vino.

Za slatko i toplo pobrinuti će Društvo Naša djeca Vladimir Nazor iz Križa, a Amatersko kazalište Josip Badalić iz Križa organizirat će u svojim prostorijama u parku u Križu druženje s Djedom Božićnjakom od 14 do 16 sati. Djed Božićnjak dočekat će djecu u 16 sati ispred Doma kulture Josip Badalić u Križu gdje će se održati besplatna predstava Medvjedićeva želja u izvedbi odgojiteljica Dječjeg vrtića Križić-kružić.

”Ovu 2022. godinu završavamo proslavom, odnosno dočekom kojeg Općina Križ organizira 31. 12. 2022. od 22 do 2 sata 01. 01. 2023. godine. Posjetitelje očekuje ugostiteljska ponuda i vatromet u ponoć te nastup vokalno instrumentalnog sastava Standard na platou ispred Društvenog doma u Križu”, najavljuju iz Općine Križ.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti