Subota, 24. veljače 2024.

Općina Križ svečanim prijemom obilježila Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Načelnik Općine Križ Marko Magdić zahvalio je svim dobrovoljnim darivateljima krvi na njihovoj humanosti i plemenitosti

- Oglas -

Hrvatski Crveni križ svake godine obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi 25. listopada, dan kad je 1953. godine u organizaciji Crvenog križa u Sisku održana prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Od tada pa sve do danas ovaj dan se obilježava u društvima Crvenog križa diljem Lijepe naše.

Tradicionalno, obilježavanjem Dana dobrovoljnih darivatelja krvi i Općina Križ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić Grad iskazuje zahvalnost svim dobrovoljnim darivateljima za sve darovane doze krvi, kao i za podizanje svijesti o potrebi redovitog darivanja te dragocjene životne tekućine.

- Oglas -

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi ujedno je prigoda za poticaj novim, a osobito mladim osobama da se odazovu na akcije davanja krvi.

Upravo je stoga općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, upriličio svečani prijem te zahvalio svim darivateljima krvi na njihovoj humanosti i plemenitosti.

Ujedno je zahvalio i volonterkama te volonterima Gradskog društva Crvenog Križa Ivanić Grad te Općinskog društva Crvenog križa Križ na trudu i zalaganju u promicanju vrednota volonterstva i Crvenog križa.

Bila je to i prilika da skromnim poklonima na darivanju krvi zahvali i okupljenim darivateljima, i to Miroslavu Vukoviću za 20 darivanja, Mateu Stadniku za 30 darivanja, Borisu Kostanareviću za 40 darivanja, Srećku Žiliću za 75 darivanja, Stjepanu Šoštariću i Darku Kovačiću za 100 darivanja te Branku Kosu za završno darivanje.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

- Oglas -

U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi općinski načelnik uputio je danas i prigodnu čestitku.

“Koristim priliku da svim darivateljima krvi zahvalim što svojim humanim činom spašavaju tuđe živote. Darujući krv ugradili ste dio sebe u živote drugih ljudi ostavljajući, na taj način, neizbrisiv trag u njihovim životima postajući karika koja povezuje zdravlje i bolest na najčovječniji način, darujući im nadu u oporavak i život”, istaknuo je Marko Magdić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti