Utorak, 5. srpnja 2022.

Osnovna škola Đurđevac prijavila projekt Bilo kuda – Hrvati svuda

Ciljevi projekta su razmjena iskustava s europskim školama i poticanje interkulturalnosti, razmjena kulture i predstavljanje običaja u inozemstvu

Preporučujemo

Đurđevačka Osnovna škola je u suradnji s Gradom Đurđevcom ponovo prijavila projekt međunarodne suradnje škola Bilo kuda – Hrvati svuda na natječaj koji je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Ukupna vrijednost projekta je oko 23.000 kuna, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja trebalo bi ga sufinancirati u iznosu od 20.000 kuna.

Podsjetimo, đurđevački su osnovnoškolci u sklopu ovog projekta već jednom posjetili Osnovnu školu Mihovila Nakovića u Mađarskoj. Također, učenici Osnovne škole Mihovila Nakovića su bili u dvodnevnom posjetu đurđevačkoj Osnovnoj školi.

U sklopu dvodnevnog putovanja, učenici OŠ Mihovila Nakovića iz mađarskog Koljnofa (Kópháza) i učenici OŠ Đurđevac će se međusobno upoznati i družiti te sudjelovati u kulturno-umjetničkom, književnom i sportskom programu.

Također, učenici će razgledati Kópháza, a po povratku kući posjetit će i grad Kiseg, poznat po obrani hrvatskog kapetana Nikola Jurišića u doba turske opasnosti što je zajednička poveznica hrvatske i mađarske povijesti.

Ciljevi projekta su razmjena iskustava s europskim školama i poticanje interkulturalnosti, razmjena kulture i predstavljanje običaja u inozemstvu, kao i povezivanje škola putem sporta te razvijanje tolerancije kod učenika.

Osim toga, ciljevi su i vježbanje javnog nastupa prezentiranjem svojih književnih radova, pjesmom i plesom, poticanje čitanja knjiga mađarskih pisaca te upoznavanjem ostalog dječjeg književnog opusa zemlje partnera.

Projektom će se ostvariti razmjena iskustava između dviju škola, razmjena kulture i predstavljanje običaja u inozemstvu, dok će se nastavnici i učenici povezati putem zajedničkih aktivnosti i druženja.

- Advertisement -

Najnovije objave