Petak, 24. svibnja 2024.

Osnovnoškolci iz Đurđevca virtualno obilježili Noć knjige

Tema ovogodišnje Noći knjige bila je Knjige koje su mijenjale svijet

- Oglas -

Osnovna škola Đurđevac ove je godine organizirala Noć knjige online. Tema ovogodišnje Noći knjige bila je Knjige koje su mijenjale svijet.

Na čitanje i druženje s knjigom učenike pozivaju plakati Kako pravilno čitati knjigu i Preporuke čitalačkog stožera Osnovne škole Đurđevac koje je izradila učiteljica njemačkog jezika Maja Šalamon Nemet.

Zadatke koje su učenici kao knjiški detektivi istraživali na Internetu, osmislila je knjižničarka Nataša Švaco. Učenici su tragali za autorima poznatih citata, a prema zadanim ulomcima iz e-lektira otkrivali su naslove knjiga i imena i prezimena njihovih autora.

- Oglas -

U online obilježavanju manifestacije Noć knjige sudjelovalo je 9 učenika. Uspješnu potragu u ulozi virtualnih knjiških detektiva završili su: Ema Domišljanović, 6.d, Nika Švaco, 8. b, Nika Kopričanec, 6. c i David Kuzmić, 8. d.

U potrazi su sudjelovali i Ana Jakupčić, 5. a, Veronika Jakupčić, 5. a, Ana Gavrić, 6. c, Matea Ščuka, 8. d i Luka Grumerec, 7. d.

U drugom dijelu kreativnog zadatka učenici su fotografirali naslovnicu knjige s kojom trenutno provode vrijeme i napisali su svoju originalnu preporuku za čitanje. Najoriginalniju preporuku napisao je David Kuzmić, 8. d.

Svi učenici koji su uspješno odradili zadatak u prvom pokušaju bit će nagrađeni knjigama.

“Promjenama smo se prilagodili u nastavi, ali i zabavi i druženju na daljinu: S knjigom u virtualnom svijetu nisi nikad sam. S knjigom nisi izoliran! Zajedničko druženje svih sudionika ćemo organizirati u knjižnici kad počne nastava”, rekla je knjižničarka Nataša Švaco.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti