Subota, 20. srpnja 2024.

U Koprivničko-križevačkoj županiji jedna osoba preminula od koronavirusa

Preminula žena nije bila štićenica Doma za starije i nemoćne. Riječ je o 82-godišnjoj ženi kojoj su utvrđene druge bolesti i infekcija koronavirusom

- Oglas -

Preminula je prva osoba u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Riječ je o 82-godišnjoj ženi kojoj su utvrđene druge bolesti i infekcija koronavirusom. Preminula je u koprivničkoj bolnici, a ona nije bila štićenica Doma za starije i nemoćne.

– U ime Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izražavamo duboku sućut obitelji. Od nedjelje imamo i dvije nove osobe pozitivne na koronavirus te ukupan broj pozitivnih sada iznosi 65. Novooboljele osobe nisu iz koprivničkog Doma za starije i nemoćne već se radi o kontaktima prije zaraženih osoba. Uz to imamo i jednu novu oporavljenu osobu tako da je ukupan broj do sad izliječenih 15 – rekao je načelnik županijskog Stožera Ratimir Ljubić.

- Oglas -

Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić kazao je kako je preminula 82-godišnjakinja bolovala od niza kroničnih bolesti.

– Osoba je bila pozitivna na COVID-19 infekciju, a nedavno je hospitalizirana zbog srčanih tegoba i plućnog edema. Nažalost, unatoč svim poduzetim mjerama liječenja kod bolesnice je nastupilo pogoršanje zdravstvenog stanja  i ona je preminula u ranim jutarnjim satima – kazao je ravnatelj, dodavši kako je u bolnici trenutno hospitalizirano 27 osoba pozitivnih na koronavirus.

Što se tiče epidemiološke slike županije, ono je zadovoljavajuće, naglasila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

– Stanje u općoj populaciji je zadovoljavajuće, a što se tiče Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica sve je pod kontrolom i pod pojačanim nadzorom, no može se očekivati još pozitivnih kontakata. Ukupno je 36 osoba iz Doma Covid pozitivno, od toga šest zaposlenika i 30 štićenika koji su hospitalizirani. Novooboljeli slučajevi su kontakti ranijih pozitivnih osoba s time da je jedna osoba ponovno pozitivna 39. dan nakon prvog testiranja. Apeliram na građane da se i dalje pridržavaju svih općih mjera zaštite, socijalne distance i da održavaju higijenu kako bi  epidemija i dalje bila pod kontrolom – naglasila je ravnateljica D. Vadla.

Kontrolu javnih prostora će pojačano vršiti i policajci te operativne snage civilne zaštite, istaknuo je načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac.

- Oglas -

– Tijekom vikenda smo bez važeće propusnice zatekli 56 osoba, a do sada smo zabilježili 61 kršenje mjere samoizolacije. Pet osoba je tu mjeru kršilo dva puta. Na snazi su i dalje mjere zabrane javnih okupljanja, stoga upozoravam građane da poštuju mjere jer policija će uz operativne snage civilne zaštite vršiti kontrolu javnih prostora – napomenuo je Štimac.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti