Nedjelja, 1. listopada 2023.

Otišao nam je velik čovjek, poznati koprivnički zlatar Filip Mjeda

Srce je Mjedi prestalo kucati na Valentinovo. Oni koji ga poznaju rekli bi da nije to bez razloga. On je jednostavno oduvijek bio čovjek sa srcem.

- Advertisement -

Napustio nas je još jedan dobar čovjek, jako dobar čovjek – Filip Mjeda. Poznati koprivnički zlatar, čovjek koji je oduvijek odisao smirenošću. I onom “najmanjem” čovjeku davao je cijelo svoje veliko srce. Jer, takav je bio po naravi i uvjerenju.

Filip Mjeda rođen je 1949. godine u Prizrenu (Kosovo), a od 1976. radi i živi u Koprivnici. Supruga Karolina, rođena u kosovskoj Peći, nakon udaje, došla je s njim u podravsku metropolu. I stvorili su lijepu priču. Najljepša je ta da imaju petero djece, uspješnih i samostalnih. A, i njihovi potomci su već tu. Priča je to kojoj nema kraja, bez obzira na ovaj gubitak.

Srce je Mjedi prestalo kucati na Valentinovo. Oni koji ga poznaju rekli bi da nije to bez razloga. On je jednostavno bio čovjek sa srcem.

- Advertisement -

Mjeda je bio borac za prava albanske nacionalne manjine, oduvijek je držao i do vjere, a posebno je volio pjesmu i glazbu. Pjevao je u više zborova, a franjevačka crkva u Koprivnici bila je gotovo njegov drugi dom.

Na žalost, na ovom svijetu od njega ćemo se morati oprostiti. Sa suzama u očima.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti