Nedjelja, 24. rujna 2023.

Evo kako će izgledati moderan sportski centar Tomislava iz Drnja

Vrijednost projekta sportskog centra u Drnju je oko 500.000 eura.

- Advertisement -

Nogometni klub Tomislav iz Drnja, koprivničko-križevački županijski prvoligaš, 2021. slavi stotu godišnjicu postojanja, a za veliki jubilej mogao bi dobiti najljepši mogući rođendanski poklon – moderan sportski centar.

Nisu to nikakvi pusti snovi. Na tome se već dobrano radi. I priča je svakim danom sve realnija.

Prvi korak već je uspješno ostvaren. Prikupljena je dokumentacija i dozvole, projektant Vedran Petrović (Petgrad) izradio je idejno rješenje budućeg sportskog centra.

- Advertisement -

U to je Općina Drnje uložila 130.000 kuna, a novac je osigurala putem PORA-e i natječaja za financiranje dokumentacije za idejne projekte.

Sada se čeka natječaj za mjeru 7.4 Europskog fonda za ruralni razvoj na koji će se prijaviti i s obzirom na to da sportski centar neće biti namijenjen samo klubu, nego cijeloj zajednici, očekivanja su u Drnju jako velika.

– Sve to uklapa se u priču da Drnje postane jedan od nogometnih centara za razvoj mladih igrača u Koprivničko-križevačkoj županiji – istaknuo je načelnik Petar Dombaj, koji očekuje da će im projekt na natječaju proći u cijelosti ili gotovo u cijelosti.

Petar Dombaj

Naglašava kako je u projekt puno truda uloženo i da jedva čekaju da se raspiše natječaj.

- Advertisement -

– Za Općinu Drnje to je strašno važan projekt. Svojim sredstvima takvo što si nikad ne bismo mogli priuštiti. Zbog odličnih rezultata koje Tomislav postiže posljednjih nekoliko sezona, svima u klubu bila bi to nagrada za marljivi rad. S takvim centrom Drnje kao općina bila bi daleko prepoznatljivija, a bilo bi to i mjesto okupljanja i druženja svih mještana ne samo na nogometnom terenu, nego i u teretani i klupskim prostorijama – kazao je Dombaj.

Vrijednost projekta sportskog centra u Drnju je oko 500.000 eura.

On najprije obuhvaća nadogradnju i obnovu klupskih prostorija. Centar bi tako trebao imati dvije velike i dvije manje svlačionice sa sanitarijama za igrače, svlačionicu za suce s odvojenim prostorom za ženske suce, prostoriju za delegata, spremište i praonicu. Sve to bilo bi u prizemlju.

Na katu bi se, pak, smjestila klupska prostorija s kuhinjom i galerijom s koje će se moći pratiti utakmice, ured i sanitarije, teretana, svlačionica za korisnike teretane i sanitarije uz nju.

Išlo bi se i u izgradnju novog nogometnog travnjaka dimenzija po UEFA standardu uz automatsko navodnjavanje iz zemlje.

Sportski centar u Drnju

Nadalje, otkriva nam sportski direktor kluba Ivan Mihalić, postavile bi se zaštitne mreže, nova ograda, LED reflektori da se mogu igrati noćne utakmice, novi preklopni golovi, reklamni zid na sjevernoj strani, nove klupe za igrače i delegata, digitalni semafor, kućica za snimatelja, montažne tribine za 600-tinjak gledatelja, tlakavci uz tribinu da nema blata za kišnog vremena, manja atletska staza za sprinteve i napravio bi se tunel koji spaja svlačionice i igralište.

– Jedan smo od najstarijih klubova u našoj županiji i cilj nam je da ovaj projekt zaista i zaživi. I stoti rođendan i otvorenje sportskog centra obilježili bi uz utakmicu s atraktivnim klubom i već na tome radimo. Sportski centar stvarno bi bio najbolji poklon za stoti rođendan. Puno se radi u klubu, a to se vidi i po našim rezultatima. Izgradnja sportskog centra samo je nastavak naše ambiciozne priče – rekao je Mihalić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti