Subota, 23. listopada 2021.

Ove srijede u Koprivnici svakako posjetite Belupovo nutricionističko savjetovalište

Uz mjerenje indeksa tjelesne mase (BMI) posjetitelji će moći izmjeriti i dobiti detaljniju analizu sastava tijela te upute i savjetovanje o pravilnoj i zdravoj prehrani

Preporučujemo

Mjerenje i analiza sastava tijela te savjetovanje glavne su aktivnosti Belupova nutricionističkog savjetovališta, kojega će građani Koprivnice moći posjetiti u srijedu, 21. srpnja, od 18 do 20 sati u gradskom parku, u sklopu manifestacije Ljeto na Zrinskom.

Uz mjerenje indeksa tjelesne mase (BMI), posjetitelji će moći izmjeriti i dobiti detaljniju analizu sastava tijela te upute i savjetovanje o pravilnoj i zdravoj prehrani.

Prekomjerna tjelesna masa i debljina globalni su javnozdravstveni problemi i rizični su čimbenici za nastanak vodećih kroničnih nezaraznih bolesti. Prekomjerna tjelesna masa također je vrlo važan prediktor razvoja komplikacija kod infekcije COVID-19.

U Hrvatskoj, kao i u Europi, više od polovice osoba starijih od 18 godina ima prekomjernu tjelesnu masu, njih 57,4%, od čega je pretilo njih 18,7%. Poražavajuće je da čak 34,9% djece u Hrvatskoj ima prekomjernu tjelesnu masu, a od čega pretilost njih 14%.

“Brojke ukazuju na alarmantno stanje, stoga pozivamo sve naše sugrađane da se odazovu pozivu i, uz individualizirani pristup, dobiju savjet o poželjnim prehrambenim navikama. Čuvajmo zdravlje zajedno”, istaknuli su iz koprivničke farmaceutske kompanije Belupa.

Najnovije objave