Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

Ovog vikenda 15. međunarodni susreti dječjih folklornih grupa ‘U bakinom krilu’

Vrhunac događanja bit će u subotu, kada će se najmlađi čuvari dječjeg folklornog bogatstva okupiti s početkom u 16 sati na Zrinskom trgu

- Advertisement -

15. međunarodni susrete dječjih folklornih grupa ‘U bakinom krilu’ koji će se održati 30. rujna i 1. listopada 2023. godine u sklopu manifestacije Podravski motivi.

Ovaj festival organizira Folklorni ansambl Koprivnica uz podršku Saveza Alpe Jadran, Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i Turističke zajednice grada Koprivnice.

”Festival će nas oduševiti raznovrsnim programom s dječjim folklornim grupama iz Austrije, Slovenije i Hrvatske. Očekuje nas putovanje kroz čaroliju dječje kulturne baštine, oblikovane kroz ples, glazbu, igre i prekrasne narodne nošnje”, poručuju iz FA Koprivnica.

- Advertisement -

Vrhunac događanja bit će u subotu, kada će se najmlađi čuvari dječjeg folklornog bogatstva okupiti s početkom u 16 sati na Zrinskom trgu.

”Pozivamo sve mlade i djecu da im se pridruže na plesnoj radionici, gdje će zajedno zakoračiti u svijet tradicionalnih dječjih plesova i glazbe. Nakon plesne radionice, slijedi svečani mimohod sudionika, dok će nas koncert s početkom u 17 odvesti na nezaboravno putovanje kroz različite folklorne izričaje”, ističu koprivnički folkloraši,

Međunarodni susreti dječjih folklornih grupa slave bogatstvo i ljepotu folklora te promiču kulturnu baštinu. Okupljanjem djece i mladih iz raznih dijelova Europe potiče se dijeljenje tradicije, plesa i glazbe te izgradnja mostova između kultura.

”Stoga vas s radošću pozivamo da nam se pridružite na ovogodišnjem Festivalu, te zajedno s nama uživate u raznolikosti izvedbi i proslavi tradicijske kulture”, priopćeno je iz FA Koprivnica.

Na festivalu sudjeluju: FS Hajdenjaki, Dolnja Pula (Austrija), AFS Študent, Maribor (Slovenija), KUD Croatia, Zagreb (Hrvatska), KUD Klaruš Maruševec, Maruševec (Hrvatska), HKUD Petar Zrinski, Vrbovec (Hrvatska) i FA Koprivnica, Koprivnica (Hrvatska).

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti