Utorak, 30. svibnja 2023.

PAŽNJA Policija moli za pomoć, predložite mjesta na kojima bi se trebao vršiti nadzor brzine kretanje

Cilj ove akcije je pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama

Sukladno planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije ROADPOL održat će se 24-satni nadzor brzine na području Hrvatske i u preko 20 država članica ROADPOL-a.

Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, cilj ove akcije je pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama.

Prema statističkim pokazateljima za 2022., na području Policijske uprave koprivničko-križevačke od ukupno sedam poginulih osoba u prometnim nesrećama njih tri, odnosno 42,9 posto poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke će se 21. travnja od 00.00 do 24.00 sata dana provoditi akcija nadzora brzine kretanja vozila.

“Uključite se u provođenje akcije i dostavite nam svoje prijedloge mjesta na kojima bi se trebao obavljati nadzor brzine kretanja ako smatrate da na tim mjestima vozači ne poštuju ograničenja brzine kretanja vozila”, poručili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Od 1. do 10. travnja putem e-maila Policijske uprave (koprivnicko-krizevacka@policija.hr) dostavite prijedloge mjesta na kojima bi se trebao vršiti nadzor brzine kretanje te iskažite interes za uključivanje u provedbu akcije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti