Srijeda, 19. lipnja 2024.

Peđa Grbin: Neću se kandidirati za predsjednika SDP-a

Stranku će voditi dok članovi SDP-a ne izaberu novog predsjednika

- Oglas -

Nakon izbora za Europski parlament danas, u ponedjeljak, je u središnjici SDP-a u Zagrebu održana konferencija za medije na kojoj je predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao da se neće kandidirati za predsjednika stranke na idućim unutarstranačkim izborima.

“Ja sam čovjek koji se drži riječi. Prije izbora za Hrvatski sabor rekao sam da je nama cilj formirati Vladu. Ako vladu ne formiramo, ja više predsjednik SDP-a neću biti. I ono što sam rekao, to namjeravam i ispuniti. I zato vam i sada kažem da se na izborima koji će se dogoditi unutar SDP-a neću kandidirati za stranke”, rekao je Grbin.

Dodao je stranku će voditi dok članovi SDP-a ne izaberu novog predsjednika.

- Oglas -

Podsjetimo, na izborima za Europski parlament HDZ je osvojio šest mandata, SDP četiri mandata, a Domovinski pokret i Možemo po jedan.

Izlaznost je bila 21,34 posto, što je za 8,53 posto manje nego na izborima 2019.

Grbin je zahvalio biračima na podršci, kandidatima, koalicijskim partnerima i timu te naglasio kako je jučerašnja izlaznost na izbore definitivno bila jedna od najgorih u Europi.

“To je nešto na čemu čitav hrvatski politički sustav mora poraditi, zbog čega naši građani ne pokazuju zainteresiranost za izbore”, poručio je.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti