Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Petar Dombaj: ‘Hvala svim gerontodomaćicama koje su neumorno radile i davale maksimum za korisnike u potrebi’

Prema dosadašnjim saznanjima faza II. ovog projekta trebala bi zaživjeti u naredno vrijeme i to u pojačanom izdanju

Preporučujemo

Sve što je lijepo kratko traje, a to bi moglo potvrditi 25 korisnika programa zapošljavanja žena ‘Zaželi’ u sklopu projekta ‘Zaposli pa pomozi’ s područja općine Drnje koji su u ožujak nažalost ušli bez dosadašnje toliko im značajne pomoći njihove gerontodomaćice.

Naime, 28. veljače istekao je dvogodišnji ugovor sklopljen u okviru ovog programa čime je prva faza projekta došla kraju.

Ako se podvuče crta i sagleda realno, može se zaključiti kako je ovaj program od iznimne važnosti i interesa budući da, nažalost, kao nacija u cjelini starimo i iskazujemo sve veću potrebu za pruženom rukom pomoći.

– Što reći na kraju? Pa zasigurno veliko i iskreno hvala svim gerontodomaćicama koje su od prvog dana neumorno radile i davale maksimum kako bi svakom korisniku osigurale ugodniju i za život dostojnu svakodnevicu. Zahvala je time veća što je i u ova teška vremena zbog poznatog virusa njihova snaga i volja za pomoć drugome sve nadvladala, kao i ujedno činjenica da – znamo svi – svačije želje i zahtjeve nerijetko nije lako ostvariti. Njihov trud i nesebično zalaganje uvelike su ostali zapaženi, tako da premda tužni zbog završetka jedne takove priče, ujedno nosimo i dozu optimizma i nade u nastavak dosadašnje suradnje – istaknuo je načelnik Općine Drnje Petar Dombaj.

Prema dosadašnjim saznanjima faza II. ovog projekta trebala bi zaživjeti u naredno vrijeme i to u pojačanom izdanju – odnosno još većem broju gerontodomaćica u cilju omogućavanja svim potrebitim korisnicima pomoći neophodne za život.

– Vjerujemo da će ovo prijelazno vrijeme dviju faza trajati kratko i neće u prevelikoj mjeri otežati živote naših starijih sumještana s područja općine Drnje, što nakon svega definitivno ne bi bilo uredu – ističe načelnik Dombaj.

Također, potrebno je istaknuti stav Općine koja se oduvijek vodi ciljem osiguravanja što boljih uvjeta za sve sumještane, pa tako posebice ima osjećaja prema starijima i socijalno ugroženima koji bi često bez nečije pomoći bili dovedeni u odviše loš životni položaj.

– Tako, u nastavku napomenutog optimizma ističemo kako će se s naše strane učiniti sve u svrhu nastavka politike pomoći potrebitima neovisno o II. fazi projekta kako bi i nadalje svaki stanovnik Općine Drnje imao osigurane dostojne uvjete za život – zaključuje Dombaj.

- Advertisement -

Najnovije objave