Četvrtak, 8. lipnja 2023.

Pijani mladić BMW-om udario u betonski most, uz njega stradalo još petero maloljetnika

Po kosini odvodnog kanala vozač je BMW-om udario u betonski most, nakon čega je od siline udara došlo do odbijanja vozila i podizanja vozila u zrak, da bi se potom zaustavio

Poznati su detalji teške prometne nesreće koja se dogodila sinoć oko 1.10 sati nedaleko od Kloštra Ivanića.

Naime, 19-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,38 promila upravljao osobnim automobilom marke BMW, zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Graničarske ulice kroz mjesto Sobočani u smjeru sjevera.

Izlaskom iz zavoja ulijevo kod kućnog broja 6, nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama ceste (zavoj) i atmosferskim prilikama (noć) tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, odnosno da može pravovremeno postupiti prema prometnom znaku ili pravilu.

Zbog toga je došlo do zanošenja zadnjeg dijela vozila gdje je prešao na dio kolnika za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

Uslijed toga je u nastavku kretanja po kosini odvodnog kanala udario u betonski most, nakon čega je od siline udara došlo do odbijanja vozila i podizanja vozila u zrak, da bi se potom zaustavio.

U vozilu se, uz vozača, nalazilo još petero maloljetnih osoba, od kojih su četiri maloljetnika i vozač lakše ozlijeđeni, a liječnička pomoć im je pružena u bolnicama na području Zagreba, dok je jedna maloljetnica prevezena u Klinički bolnički centar Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena, priopćila je policija.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti