Četvrtak, 28. rujna 2023.

Pjevački zbor umirovljenika Matice Općine Rasinja nagrađen velikim pljeskom na susretu zborova Matice umirovljenika Hrvatske

Mješoviti zbor Matice umirovljenika Općine Rasinja pod ravnanjem Zorana Crnčića u Varaždinu je izveo pjesme "Ima dana kada ne znam što da radim" i "Jednu lojtru bum donesel"

- Advertisement -

Kako bi se njegovao kulturno-umjetnički zborski amaterizam u sportskoj dvorani Arena u Varaždinu prošlog je tjedna održan susret pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske.

Nastupilo je preko 300 sudionika iz 16 hrvatskih županija i Zagreba. Domaćin susreta i organizator bio je Savez umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije.

Pozdravni govor, kao i zahvalu domaćinu na zahtjevnoj organizaciji, održala je predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna, a sve sudionike pozdravila je i Jadranka Bahlea, predsjednica domaćina, kao i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

- Advertisement -

Dekoracija pozornice je svojim uređenjem plijenila pažnju sudionika i publike.

Zborovi su brojili od 11 do 30 članova. Bilo je tu ženskih zborova (pet) te mješovitih zborova (12), a nekoliko ih je imalo i podršku svojih svirača (harmonika, tamburice, klavijature).

Svi zborovi su bili odjeveni u prelijepe kombinacije suknji, hlača i prigodnih dodataka (nakita, šalova i slično), a neki su prezentirali narodne nošnje svoga kraja (Marina, Donji Andrijevci).

Repertoar pjesama je bio šarolik – od narodnih, tradicionalnih, starogradskih, i svaki zbor je otpjevao dvije pjesme. Susret zborova nije imao natjecateljski karakter, ali su po pljesku publike svi bili pobjednici.

Mješoviti zbor Matice umirovljenika Općine Rasinja pod ravnanjem Zorana Crnčića izveo je pjesme “Ima dana kada ne znam što da radim” i “Jednu lojtru bum donesel” te je bio nagrađen velikim pljeskom i njihova podrška u publici je bila na njih vrlo ponosna.

- Advertisement -

Nakon otpjevanih svih pjesama, predsjednica Višnja Fortuna je svim voditeljima zborova podijelila zahvalnice, a domaćini su se pobrinuli da sve izvođače nagrade druženjem uz fino jelo, glazbu i ples u restoranu KTC u Varaždinu.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Tekst: Ana Mlinarić

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti