Ponedjeljak, 25. listopada 2021.

Plenković otkrio na koliko se ograničava cijena dizela i benzina

Vlada će u narednom razdoblju kontinuirano analizirati stanje i trendove na svjetskom tržištu te po potrebi dodatno reagirati, istaknuo je premijer

Preporučujemo

Na početku sjednice Vlade u četvrtak, premijer Andrej Plenković rekao je kako će Vlada danas donijeti uredbu kojom se cijena motornog benzina ograničava na 11,10 kuna, a dizelskoga goriva na 11 kuna, piše HRT.

Premijer je objasnio da se radi o Zakonu o naftnim derivatima i mogućnost Vlade da uredbom uređuje maksimalnu cijenu motornoga benzina i dizelskoga goriva.

“Uzimajući u obzir sadašnji ekonomski trenutak, nepredvidivost cijene nafte na svjetskom tržištu i utjecaj cijene goriva na ukupnu ekonomsku aktivnost i standard građana, s ciljem neometanog daljnjeg gospodarskog oporavka, odlučili smo iskoristiti mogućnost da na rok od 30 dana stabiliziramo cijene motornog benzina i dizelskog goriva. Stoga će Vlada danas donijeti uredbu kojom se cijena motornog benzina ograničava na 11,10 kuna, a dizelskoga goriva na 11 kuna”, rekao je te dodao da će Vlada u narednom razdoblju kontinuirano analizirati stanje i trendove na svjetskom tržištu te po potrebi dodatno reagirati.

Najnovije objave