Petak, 29. rujna 2023.

Počela je izgradnja rotora kod ulaza na brzu cestu u Križevcima

Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati po posebnoj regulaciji, a s detaljima će javnost biti upoznata putem javnih glasila i službene stranice Grada Križevaca

- Advertisement -

Nakon što su ishođene sve prethodne dozvole te odrađen postupak javne nabave, u utorak je održano uvođenje u posao izgradnje rotora na raskrižju Ulice kralja Tomislava, Ulice Marcela Kiepacha i Ulice Ivana Gundulića u Križevcima.

Gradonačelnik Mario Rajn uvodno je izrazio zadovoljstvo dugo očekivanom investicijom u Križevcima.

– Rotor željno iščekujemo, a nakon izgradnje nadvožnjaka nad željezničkom prugom, intenzitet prometa se povećao. Jedna od točaka Grada sa statistički najvećim brojem nesreća, vjerujemo da će ovime biti puno sigurnija i puno protočnija. Zahvaljujem Hrvatskim cestama što su svesrdno poduprli ovaj projekt i nakon svih rješavanja dozvola krećemo s radovima. To je velik i značajan projekt za sigurnost prometa u Gradu Križevcima, svakako i za mještane u ovom dijelu grada, pogotovo djecu koja ovim raskrižjem idu u školu. Zamolit ću sve sugrađane i posjetitelje Grada za razumijevanje budući da će prometovanje kroz ovo raskrižje biti otežano, ali po završetku radova bit će nam svima puno bolje – istaknuo je Mario rajn.

- Advertisement -

Rukovoditelj važardinske poslovne jedinice hrvatskih cesta Davor Bobičanec kazao je kako se nakon ishođenja pravomoćne građevinske dozvole u suradnji s Gradom Križevcima i provedene javne nabave, pristupa rekonstrukciji raskrižja, državne ceste DC 22 Ulice kralja Tomislava, Ulice Marcela Kiepacha i Ulice Ivana Gundulića te dodao:

– Radovi će trajati četiri mjeseca, investitor radova su Hrvatske ceste, a izvođač radova Poduzeće za ceste Bjelovar te je vrijednost investicije 4,9 milijuna kuna. Također, molim sve sudionike da se pridržavaju privremene regulacije prometa tijekom izvođenja radova i vjerujemo da ćemo krajem studenog rotor pustiti u promet.

Za vrijeme izvođenja radova promet će se odvijati po posebnoj regulaciji, a s detaljima će javnost biti upoznata putem javnih glasila i službene stranice Grada Križevaca.

Ovom su prilikom građani zamoljeni za razumijevanje u vrijeme izvođenja radova.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti