Subota, 20. travnja 2024.

Podnijeta kaznena prijava zbog raketiranja Koprivnice 1991. godine

Cilj zločinačkog napada bila je vojarna koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci

- Oglas -

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog raketiranja Koprivnice 7. listopada 1991. godine, kada su dva aviona JNA raketirala vojarnu u tom gradu koji se nije nalazio u ratnoj zoni.

Cilj zločinačkog napada bila je vojarna koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tada nalazilo zapovjedništvo i nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade, navodi se u priopćenju.

Međutim, s avionima su napali i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom. Tada je smrtno stradao David Piskor, nekoliko branitelja je ranjeno, a učinjena je i relativno velika materijalna šteta.

- Oglas -

Udruga napominje i da su nakon Koprivnice zločinački avioni raketirali i područja Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti