Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Podnijeta kaznena prijava zbog raketiranja Koprivnice 1991. godine

Cilj zločinačkog napada bila je vojarna koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci

Preporučujemo

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog raketiranja Koprivnice 7. listopada 1991. godine, kada su dva aviona JNA raketirala vojarnu u tom gradu koji se nije nalazio u ratnoj zoni.

Cilj zločinačkog napada bila je vojarna koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tada nalazilo zapovjedništvo i nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade, navodi se u priopćenju.

Međutim, s avionima su napali i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom. Tada je smrtno stradao David Piskor, nekoliko branitelja je ranjeno, a učinjena je i relativno velika materijalna šteta.

Udruga napominje i da su nakon Koprivnice zločinački avioni raketirali i područja Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti