Četvrtak, 2. veljače 2023.

Podravka u srijedu u Koprivnici počinje graditi novu tvornicu tjestenine

Tvornica bi, kako se neslužbeno govori, trebala otvoriti i 30-ak novih radnih mjesta

Preporučujemo

Podravka u srijedu započinje s radovima na proširenju tvornice juha i Vegete u poslovnoj zoni Danica u Koprivnici.

Riječ je o novoj tvornici tjestenine koja će se graditi u produžetku postojeće tvornice.

Proljetos je ugovorena kompletna procesna linija, a u međuvremenu su odrađeni svi projekti. Investicija je ukupno teška blizu 100 milijuna kuna, piše Danica.hr.

“Investicijom će se osigurati stabilnost i sigurnost u raspoloživosti industrijske tjestenine kao strateške sirovine u proizvodnji juha, koja je jedna od najprofitabilnijih kategorija prehrambenog portfelja proizvoda.

Kod tvornice juha i Vegete potrebno je napomenuti i da će već pokrenuta investicija u liniju za pakiranje masnih kocki biti završena do kraja godine u skladu s planom investicija”, otkrivaju iz Podravke.

Kako doznaje Danica.hr, Podravki godišnje treba blizu 10.000 tona tjestenine za vlastite potrebe. Manji dio podmiruje proizvodnjom unutar grupe, odnosno iz tvornica slovenskog Žita i češkog Lagrisa, a veći dio od vanjskih partnera.

Nova tvornica trebala bi biti kapaciteta do 10.000 tona godišnje. Podravka troši tisuće tona tjestenine za svoje proizvode poput juha, gotovih jela, Talianette. Tvornica bi, kako se neslužbeno govori, trebala otvoriti i 30-ak novih radnih mjesta.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti