6.9 C
Zagreb
Nedjelja, 18. travnja 2021.

Podravka Vegeta dovela još jedno pojačanje za iduću sezonu

Ovo nije samo povratak u klub u kojem je učinila svoje prve rukometne korake, nego i povratak u rodni kraj. Sara, naime, dolazi iz Novigrada Podravskog

Preporučujemo

Sara Šenvald još je jedno pojačanje u novoj sezoni u redovima Podravke Vegete. Ova kružna napadačica i hrvatska reprezentativka visoka je 185 centimetara te je mnogim ljubiteljima rukometa dobro poznata. Ovo nije samo povratak u klub u kojem je učinila svoje prve rukometne korake, nego i povratak u rodni kraj. Sara, naime, dolazi iz Novigrada Podravskog.

S deset godina krenula je u rukomet, iako je igrala i tenis, no karakter i timski duh približili su je ovom sportu u kojem ostaje do danas.

Osim što je uistinu dobra kružna napadačica, Sara je i vrlo kvalitetan kadar u obrani tako da će njezina uloga u ekipi biti od velike važnosti u novoj sezoni. Još dok je nastupala u mlađim kategorijama Podravke osvojila je dva zlata i dva srebra na državnim prvenstvima, a tim je putem nastavila i sa seniorkama s kojima je u razdoblju od 2012. do 2016. godine čak četiri puta slavila dvostruku krunu, a u tom je razdoblju Podravka Vegeta igrala i Ligu prvakinja.

Od sezone 2016./2017. seli u Zagreb i priključuje se Lokomotivi s kojom je 2017. osvojila Challenge Kup, a u sezoni 2019./2020. je došla do polufinala istog natjecanja koje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa. U Lokomotivi je provela četiri sezone do poziva u Neckarsulmer, njemački klub u kojem u aktualnoj sezoni igra Bundesligu.

Osim što uživa u sportu, knjige su joj vrlo drage pa u slobodno vrijeme čita, a tako krati i putovanja na utakmice. Uz profesionalni je sport završila i srodan fakultet Menadžmenta turizma i sporta te stekla titulu stručne specijalistice ekonomije.

– Veselim se povratku u Podravku Vegetu, klub u kojem sam započela svoju rukometnu karijeru. Iz godina provedenih u klubu pamtim puno lijepih trenutaka, ovdje sam prošla cijelu Školu rukometa te ostvarila brojne uspjehe, a vjerujem kako ću ih s Podravkom doživjeti još mnogo. Radujem se novoj sezoni i igranju na najvišoj razini kroz europske utakmice i nadam se u uvjetima na koje smo mi sportaši navikli, uz podršku publike. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu i da ćemo uz dobar rad savladati sve izazove i ostvariti sve ciljeve koje ćemo zacrtati u novoj sezoni – rekla je 25-godišnja Sara za klupske internetske stranice nakon što je potpisala ugovor s koprivničkim trofejnim klubom.

Najnovije objave