Četvrtak, 29. rujna 2022.

Podravkine djevojčice devete u Hrvatskoj, nekoliko igračica pokazalo obećavajući potencijal

U skupini D Podravka je pobijedila Sinj, a izgubila od Rudara i Sesveta. U razigravanju za plasman pobijedila je Dugopolje, Novsku i Đurđevac te na kraju zauzela deveto mjesto

Preporučujemo

Rukometno prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste zaključeno je nastupom djevojčica U-12 Rukometnog kluba Podravka na Završnici u Poreču.

U skupini D Podravka je pobijedila Sinj, a izgubila od Rudara i Sesveta. U razigravanju za plasman pobijedila je Dugopolje, Novsku i Đurđevac te na kraju zauzela deveto mjesto.

– Konačni plasman nije za pamćenje, ali je u okvirima očekivanog. Još jednom pobjedom moglo se konkurirati za koje mjesto više, ali uglavnom to su u ovom trenutku realne mogućnosti ove generacije. Dodatna poteškoća bila je i neuigranost ekipe, jer smo zbog objektivnih razloga, godišta (2009. i 2010.) mogli spojiti tek dva tjedna prije igranja Završnice. Bio je primjetan i nedostatak natjecateljskog iskustva zbog manjeg broja utakmica tijekom godine. Nekoliko igračica pokazalo je obećavajući potencijal za daljnji razvoj. Ovaj rezultat ne treba obeshrabriti ni nas trenere ni igračice nego je samo dodatni motiv za rad – rekla je trenerica Đurđica Zečević.

Ekipi Podravke pripala je i nagrada za fair-play ekipu prvenstva dok su pojedinačne nagrade za igračicu utakmice po dva puta dobile Vanessa Lengelić i Katja Napan te Ema Zovko i Stela Ivanček.

– Želim zahvaliti trenerici Dragici Džono na vrlo korektnoj suradnji tijekom natjecanja, upravi kluba na logističkoj pratnji kao i roditeljima svih igračica. Sada slijedi nužno potreban odmor od napora, a u kolovozu ponovno krećemo s aktivnostima – zaključila je Zečević.

PODRAVKA: Sabolić,Kovačević 1, Ivanček 7, P.Bošnjak 1, Džinić 10, Gašparić, Ristemi 2, Janeković, Glavnik, Topalović 5, Kovačić, Lengelić 43, Napan 35, Jelović 12, Tetec, Zovko 9, Premec 2, Komar 1.

Rezultati – skupina D:

Podravka – Sinj 26:16

Podravka – Rudar (Labin) 18:20

Podravka – Sesvete 21:34

Razigravanje za plasman 9. – 12. mjesto:

Podravka – Dugopolje 24:15

Podravka – Novska 20:16

Podravka – Đurđevac 29:22

- Advertisement -

Najnovije objave