Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Pogledajte tko su najboljih strijelci naših liga, evo tko je zabijao k’o na traci

Unatoč trudu i borbenosti cijele ekipe, napadač je taj koji 'gurne' loptu u gol i njegovo se ime na kraju piše, što veseli napadače i malo ljuti obrambene igrače

- Oglas -

Pod svjetlima reflektora najčešće se nađu napadači. Unatoč trudu i borbenosti cijele ekipe, napadač je taj koji ‘gurne’ loptu u gol i njegovo se ime na kraju piše, što veseli napadače, a malo ljuti obrambene igrače. No, tako je oduvijek i tu se ništa ne može. Oni pravi znaju da je cijela momčad zaslužna za svaki zabijeni, ali i primljeni gol.

U Trećoj HNL Sjever titulu najboljeg strijelca ponio je Suvajac iz Virovitice, on je zabio 15 golova u 27 kola. Odemo li malo sjevernije, najbolji u toj ligi bili su Leo Kovačić i Sven Golub iz ludbreške Podravine, obojica su zabili 11 komada, kao i Mihael Mladen iz križevačkog Radnika.

U jednom rangu niže, u Četvrtoj NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, titulu najboljeg uvjerljivo je ponio Marko Nikolić iz Kloštra Podravskog zabivši čak 41 gol u 28 kola. Mjesto drugog strijelca u toj ligi podijelili su Jurica Karan (Ferdinandovac) i Pejo Kuprešak (Bilogora 91) koji su zabili po 26 golova svaki. Zanimljivo, njih dvoje išli su zajedno u razred kroz srednju školu, čak su i zajedno sjedili na nekim predmetima.

- Oglas -

Ako bacimo pogled na Prvu ŽNL Koprivničko-križevačke u kojoj se jo mora odigrati jedno kolo, na vrhu liste strijelaca vidimo Marija Raca iz ivanečke Sloge koji je zabio velikih 39 golova. Teško je za očekivati da će ga drugoplasirani Blažević iz Kunovca dostići jer je zabio ‘samo’ 24 gola.

Dok je u drugim ligama više manje jasno tko je najbolji strijelac, u Drugoj ŽNL još ima mjesta za promjenu, jedno je kolo do kraja. Trenutno je vodeći Matija Posavec (Drava Podravske Sesvete) s 24 zabijena gola. U stopu ga prati Dario Katana iz susjednog Prugovca koji ima 23 gola uz svoje ime. Gol manje ima Igor Čani iz Močila.

Na papiru najljepšu priliku ima Čani iz Močila jer oni igraju kod kuće protiv posljednjeplasirane Reke koja ne zna za bod ove sezone. Katanin Prugovac gostuje u Koprivničkim Bregima kod Mladosti, a Posavčeva Drava ugostit će Gornju Rijeku. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se ovaj dio prvenstva rasplesti.

Kad usporedimo dvije skupine Treće ŽNL u Koprivničko-križevačkoj, dileme nema. Najbolji strijelac je Nikola Šantek s 29 golova. On nosi dres kozarevačkog Bušpana koji igra u koprivničkoj/đurđevačkoj skupini Treće ŽNL, dok je u križevačkoj najbolji Petar Jakopović iz Carevdara, strijelac 18 pogodaka ove sezone.

 

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti