Nedjelja, 2. listopada 2022.

Dio ligaških jeseni gotov, u drugima je ostalo još po kolo. Evo tko su najbolji strijelci liga

Neki bi rekli da klubovi u Trećoj i Četvrtoj ŽNL imaju sreće jer su njihove polusezone završile prije više od dva tjedna, a drugi moraju po hladnoći i mraku trčati za loptom

Preporučujemo

Jutrom nas dočekuje hladnoća, pomalo i mraz kuca na vrata, a netko još trenira i drži formu. Neki bi rekli da klubovi u Trećoj i Četvrtoj ŽNL imaju sreće jer su njihove polusezone završile prije više od dva tjedna, a drugi moraju po hladnoći i mraku trčati za loptom. Istina je da to ne pada teško onim pravim zaljubljenicima u nogomet.

U Četvrtoj ŽNL jesen je zaključena, Jedinstvo je prvak, a što se tiče najboljih strijelaca ove jeseni najefikasniji je bio Nikola Siladi iz Ratara koji je protivničku mrežu pogađao 11 puta. Četiri manje zabili su Jurica Ivančan iz Jedinstva i Davor Zadravec iz Udarnika.

Kad se pogleda Treća ŽNL, tamo je Graničar iz Novog Virja imao jesen za pamćenje, a ona je tim više upečatljivija jer je najbolji strijelac lige njihov trener i igrač Dino Lukić koji je svoj gol sa suigračima proslavio 13 puta. Velika pomoć stigla je i od njegovog suigrača Mesarova koji je zabio 11 golova, od čega je pospremio sedam penala. On i Petar Jakopović iz Carevdara dijele drugo mjesto najboljih strijelaca.

U Drugoj ŽNL još se mora odigrati posljednje jesensko kolo. Trenutno je Karlo Zebić iz Prugovca s 14 golova u vodstvu, a s 13 zabijenih prati ga Edi Hrle iz Prekodravca. Gol manje zabio je Josip Glavaš iz jesenskog prvaka Mladost Koprivnički Bregi.

Mario Rac s 15 golova predvodi listu najboljih strijelaca Prve ŽNL. S tri gola manje tu je i Hrvoje Hrženjak iz drnjanskog Tomislava, a 11 ih je zabio Vjekoslav Belobrk, prekaljeni napadački lisac koji nosi dres svojeg Kalinovca. Gol manje ima i nekadašnji profesionalac, a danas igrač kunovečkog Bratstva Ivan Blažević.

U rangu iznad, u Četvrtoj, međužupanijskoj ligi, listu najefikasnijih predvodi Dino Milinović iz Pitomače koji je zabio 12 golova. Dva su kola do kraja jeseni, a drugi najbolji je Tehničarov Slaven Hlišć s osam zabijenih golova, a po jedan manje imaju Kirin (Čazma), Rupčić (Slatina) i Škaro (Bilogora 91).

Treća HNL Sjever pokazala se iznimno napetom i također su dva kola ostala do kraja. Marko Nikolić nastavio je sjajnu formu iz prošle sezone i trenutno uz svoje ime ima 13 golova i prvi je strijelac lige. U dresu križevačkog Radnika predvodi listu najboljih ispred Patafte (Polet) i Rukavine (Papuk) koji su zabili 11 golova.

 

 

- Advertisement -

Najnovije objave