Četvrtak, 27. siječnja 2022.

Zimska služba Koprivnica predstavila mehanizaciju s kojom raspolaže

Spremni smo i za ovu sezonu. U proračunu su osigurana dva milijuna kuna, planirano je također 800 tona soli i 350 tona sipine, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Preporučujemo

U ponedjeljak je održana tradicionalna smotra vozila koprivničke zimske službe čiji rad počinje 15. studenog te će trajati do 15. travnja 2022.

“Spremni smo i za ovu sezonu. U proračunu su osigurana dva milijuna kuna, planirano je također 800 tona soli i 350 tona sipine, imamo dovoljno ekipa i siguran sam da ćemo u slučaju zimskih padalina moči na vrijeme i s voljom očistiti cijeli grad kao i svake godine do sada”, rekao je gradonačelnik Jakšić te apelirao na građane da dolaskom zimskih uvjeta budu spremni.

Apel vozačima uputio je i direktor Kominga Nedeljko Potroško.

“Molim vozače da budu spremni, da pripreme zimsku opremu. Ne možemo samo mi voditi brigu o njima, svako od nas mora odraditi svoj dio posla”, istaknuo je Potroško.

Izvedbenim programom zimske službe obuhvaćeno je 251,998 km nerazvrstanih cesta koje su pod upravljanjem Grada Koprivnice, 103,233 km pješačko-biciklističkih staza, 24,476 km nogostupa, 452 pješačka i biciklistička prijelaza te javna parkirališta koja nisu pod naplatom koncesionara

“Raspolažemo s pet kamiona s ralicama i posipačima, pet traktora s ralicama i posipačima, dva traktora bez ralica, četiri rovokopača utovarivača, dva gredera i tri mini utovarivača za čišćenje staza”, rekao je voditelj zimske službe grada Koprivnice Dražen Marđetko.

Prometnice će se čistiti prema prioritetu koji je definiran programom zimske službe na području grada Koprivnice za 2021./2022.

Nerazvrstane ceste, pješačko-biciklističke staze, nogostupi i javna parkirališta koja nisu pod naplatom koncesionara čistit će ugovoreni izvođač Koming, dok će dio staza čistiti Sektor komunalnih usluga iz koprivničkog Komunalca.

- Advertisement -

Najnovije objave