Petak, 12. srpnja 2024.

Policija objavila detalje prometne nesreće u kojoj je ozlijeđena biciklistica

Ozlijeđena 69-godišnjakinja je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u čakovečku Opću bolnicu

- Oglas -

Policija je objavila detalje prometne nesreće koja se dogodila u utorak oko 9.30 sati na raskrižju s kružnim tokom prometa državne ceste broj 3 i gradske ceste broj 4, između Čakovca i Savske Vesi, a u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

“Muškarac (28) je upravljao teretnim automobilom s pridodanim priključnim vozilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom državne ceste broj 3 te se pritom zaustavio ispred obilježenog pješačkog i biciklističkog prijelaza. Nakon toga je započeo s radnjom kretanja vozilom iz mjesta, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu te pritom nije vodio računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja”, priopćila je Policijska uprava međimurska.

Uslijed opisane situacije, 28-godišnjak je prednjim dijelom kamiona udario u bočni dio bicikla kojim je upravljala 69-godišnjakinja te pritom prelazila kolnik državne ceste preko biciklističkog prijelaza, suprotno postavljenim oznakama na kolniku.

- Oglas -

Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla te pada 69-godišnjakinje na kolnik, dok je u nastavku kretanja kamion prednjim lijevim kotačem pregazio prednji dio bicikla.

Ozlijeđena 69-godišnjakinja je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u čakovečku Opću bolnicu gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Zbog obavljanja očevida od 9.50 do 11 sati dio kolnika državne ceste broj 3, konkretno ulazna traka u kružni tok prometa, bila je zatvorena za promet koji se odvijao obilazno, stoji u policijskom priopćenju.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti