Petak, 2. lipnja 2023.

Policija uhitila pametnjakovića koji je bacio ručnu bombu ljudima ispred kuća

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Tereti se da je na zasad neutvrđeni način nabavio ručnu bombu da bi se potom u subotu, 11. veljače, oko 1.50 sati s unaprijed stvorenom namjerom osobnim automobilom marke Citroen dovezao u Ulicu Gornji Bukovac u Zagrebu.

Po dolasku do kuće 41-godišnjaka u toj ulici, 44-godišnjak je odlučio svoju namjeru sprovesti u djelo te je zatim ručnu bombu bacio na prilazni put uslijed čeka je došlo do eksplozije koja je oštetila samu kuću i dvorište, kao i dvije obližnje kuće u vlasništvu 38-godišnjaka i 69-godišnjakinje.

Nakon izazvane eksplozije, 44-godišnjak se dao u bijeg osobnim automobilom s kojim se i dovezao, dok se prilikom bijega nedaleko od mjesta eksplozije zaustavio i odbacio transportno kućište bombe na zapušteni teren, a zatim se uputio na svoju adresu.

Zagrebačka policija je za vozilom za koje su posumnjali da se dovodi u svezu s kaznenim djelo detektirala kretanje te kroz kriminalističko istraživanje početnu sumnju potvrdila, što je i rezultiralo pronalaskom osumnjičenog i odbačenog transportnog kućišta ručne bombe te dokazivanjem počinjenog.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti