Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Potpisan posljednji ugovor na projektu Aglomeracije Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete

Projekt vrijedan 430 milijuna kuna obuhvaća područje naselja Ferdinandovac, Virje, Novo Virje, Kloštar Podravski, Budančevica, Prugovac, Kozarevac, Šemovci, Hampovica, Delovi, Novigrad Podravski, Čepelovac, Budrovac i Grad Đurđevac

Preporučujemo

U utvrdi Stari grad Đurđevac održana je konferencija za medije povodom potpisivanja ugovora za radove na vodoopskrbi i odvodnji Općine Ferdinandovac te prezentacije prethodno potpisanih ugovor za radove na vodoopskrbi i odvodnji Općine Novigrad i Općine Virje te početak radova na Vodoopskrbi i odvodnji Grada Đurđevca u okviru Projekta Izgradnja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete.

Potpisivanje ugovora na projektu Aglomeracije Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete
Foto: Grad Đurđevac

Projekt vrijedan 430 milijuna kuna koji obuhvaća područje naselja Ferdinandovac, Virje, Novo Virje, Kloštar Podravski, Budančevica, Prugovac, Kozarevac, Šemovci, Hampovica, Delovi, Novigrad Podravski, Čepelovac, Budrovac i Grad Đurđevac predstavio je Tomislav Kolarić, direktor đurđevačkih Komunalija koje su njegov korisnik.

Nakon kratkog predstavljanja projekta, potpisan je ugovor o izvođenju radova između direktora đurđevačkih Komunalija, Tomislava Kolarića i izvođača radova, direktora tvrtke Bistra, Krešimir Habijanca.

Potpisivanje ugovora
Potpisivanje ugovora // Foto: Grad Đurđevac

“Imamo oko 6,8 kilometara ukupne kanalizacije, od toga je 6,4 tlačno gravitacijski vodovod, dvije crpne stanice, predviđeno je izvođenje jednog okna za regulaciju tlaka na postojećoj mreži u svrhu izjednačavanja tlakova na vodoopskrbnom sustavu. Potpisom ugovora danas krećemo s aktivnostima vezanim uz pripremu projektne dokumentacije, a sami radovi u Općini Ferdinandovac kreću na proljeće”, rekao je Krešimir Habijanec.

O samom značaju projekta još su govorili i izaslanica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Karmen Cerar, đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči te zamjenik direktora Hrvatskih voda, Davor Vukmirić.

“Potpisom ugovora, prezentacijom ranije dva potpisana ugovora te početkom radova u Đurđevcu možemo reći da su svi ugovori potpisani i da kreće kompletna realizacija projekta Aglomeracije Đurđevac nakon jednog stvarno dugog i zahtjevnog perioda. Značaj ovog projekta za zajednicu je velika iz više aspekata, a prvi je svako dizanje standarda oko izgradnje komunalne infrastrukture da bi ljudi ostajali živjeti u ruralnim krajevima, odnosno da im osiguramo infrastrukturu koja je na razini gradova i većih sredina. S druge strane, izgradnjom kanalizacije. odnosno sustava odvodnje čuvamo ono najvrjednije što imamo, a to su zalihe pitke vode koje su kod nas značajne i koje kao resurs budućnosti moramo čuvati za buduće generacije. S treće strane imat ćemo veliku gospodarsku aktivnost u naredne tri godine gdje ćemo svi vidjeti kako ovako velike investicije mogu donijeti dobrih stvari na jednom manjem području kao što je Grad Đurđevac s okolnim općinama. Na kraju želim zahvaliti Tomislavu Kolariću i njegovom projektnom timu na pripremi ovog projekta, predsjedniku Gradskog vijeća Željku Lackoviću koji je u vrijeme prijave projekta bio saborski zastupnik te gospodinu Damiru Vukmiriću bez čije pomoći danas ne bi bili ovdje”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Najnovije objave