Utorak, 28. svibnja 2024.

Potpisan sporazum o partnerstvu na projektu Centra za starije osobe Đurđevac

Projektu se priključilo i osam općina s područja đurđevačke Podravine kako bi se osigurali dodatni kapaciteti za smještaj starijih osoba

- Oglas -

U četvrtak je u prostorijama županijske uprave održan sastanak na temu projekta izgradnje i opremanja budućeg Centra za starije osobe Đurđevac.

Sastanku su prisustvovali koprivničko-križevački župan Darko Koren, njegov Ratimir Ljubić, đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči te županijske pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek.

Koprivničko-križevačka županija i Grad Đurđevac su potpisali i sporazum o partnerstvu kojim su definirane okolnosti vezane za prijavu i provedbu projekta kojim bi se uspostavio centar za starije osobe kojim će se povećati dostupnost socijalnih usluga za osobe starije životne dobi.

- Oglas -

Prijavu projekta na kojem će Županija biti partner, izvršit će Grad Đurđevac u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava kojeg je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a koji se provodi u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za razdoblje 2021.-2026.

Također, projektu se priključilo i osam općina s područja đurđevačke Podravine kako bi se osigurali dodatni kapaciteti za smještaj starijih osoba.

Uz uslugu smještaja (predviđena su 122 ležaja), budući objekt koji će se nalaziti u blizini Županijskog doma zdravlja pružat će i izvaninstitucionalne usluge poput poludnevnog boravka i usluge cjelodnevnog boravka, psihosocijalnog savjetovanja i psihosocijalne podrške te pružanja usluge pomoći u kući.

Podsjetimo, Koprivničko-križevačka županija je po pitanju izvaninstitucionalne skrbi i ove godine s partnerima (uključenim predstavnicima JLS-a, ustanovama i udrugama) potpisala sporazume u vrijednosti 290.000 eura kojima se osiguralo provođenje programa pomoći u kući i dnevnog boravka za starije osobe za 260 korisnika s područja županije, istaknuli su županijske uprave.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti