Petak, 24. ožujka 2023.

Potpisan sporazum o partnerstvu na projektu Centra za starije osobe Đurđevac

Projektu se priključilo i osam općina s područja đurđevačke Podravine kako bi se osigurali dodatni kapaciteti za smještaj starijih osoba

Preporučujemo

U četvrtak je u prostorijama županijske uprave održan sastanak na temu projekta izgradnje i opremanja budućeg Centra za starije osobe Đurđevac.

Sastanku su prisustvovali koprivničko-križevački župan Darko Koren, njegov Ratimir Ljubić, đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči te županijske pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek.

Koprivničko-križevačka županija i Grad Đurđevac su potpisali i sporazum o partnerstvu kojim su definirane okolnosti vezane za prijavu i provedbu projekta kojim bi se uspostavio centar za starije osobe kojim će se povećati dostupnost socijalnih usluga za osobe starije životne dobi.

Prijavu projekta na kojem će Županija biti partner, izvršit će Grad Đurđevac u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava kojeg je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a koji se provodi u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za razdoblje 2021.-2026.

Također, projektu se priključilo i osam općina s područja đurđevačke Podravine kako bi se osigurali dodatni kapaciteti za smještaj starijih osoba.

Uz uslugu smještaja (predviđena su 122 ležaja), budući objekt koji će se nalaziti u blizini Županijskog doma zdravlja pružat će i izvaninstitucionalne usluge poput poludnevnog boravka i usluge cjelodnevnog boravka, psihosocijalnog savjetovanja i psihosocijalne podrške te pružanja usluge pomoći u kući.

Podsjetimo, Koprivničko-križevačka županija je po pitanju izvaninstitucionalne skrbi i ove godine s partnerima (uključenim predstavnicima JLS-a, ustanovama i udrugama) potpisala sporazume u vrijednosti 290.000 eura kojima se osiguralo provođenje programa pomoći u kući i dnevnog boravka za starije osobe za 260 korisnika s područja županije, istaknuli su županijske uprave.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti