Utorak, 9. kolovoza 2022.

Potpisan ugovor za projekt Zaželi: 31 gerontodomaćica brinut će o 250 starijih sugrađana

Preko projekta Zaželi Grad Đurđevac će zaposliti čak 31 gerontodomaćicu, koje će pružati podršku starijim sugrađanima kojima je potrebna pomoć i potpora kod nabavke lijekova, čišćenja, odlaska liječniku i sličnih poslova

Preporučujemo

U četvrtak je u Zagrebu upriličeno svečano potpisivanje ugovora za projekt Zaželi, a ugovor su gradonačelniku Grada Đurđevca Hrvoju Jančiju uručili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar Marin Piletić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Preko projekta Zaželi Grad Đurđevac će zaposliti čak 31 gerontodomaćicu, koje će pružati podršku starijim sugrađanima kojima je potrebna pomoć i potpora kod nabavke lijekova, čišćenja, odlaska liječniku i sličnih poslova, a kojima će žene zaposlene u projektu pružati takvu vrstu potpore s ciljem sprječavanja prerane institucionalizacije i poboljšanja kvalitete živote. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,5 mil. kuna.

– Na području grada Đurđevca i naših prigradskih naselja živi velik broj starijih i nemoćnih građana kao i osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć pri svakodnevnim aktivnostima. Već godinama provodimo brojne socijalne projekte i tako poboljšavamo standard života. Projekt osim što ima izuzetno velik značaj za naše korisnike, ima i dodatne koristi jer će biti otvoreno novo 31 radno mjesto za žene. Svake godine se povećava broj korisnika, a na ovaj način utječemo i preveniramo da velik broj naših starijih sugrađana prerano odlazi u staračke domove – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Mislim da će ova lijepa vijest o potpisu ugovora posebno obradovati naše starije sugrađane koji nestrpljivo iščekuju da naše gerontodomaćice krenu sa radom. Svi koji trebaju pomoć gerontodomaćice od danas mogu predati svoj zahtjev na porti Grada ili poslati na mail: grad@djurdjevac.hr – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Sve potrebne informacije možete dobiti u Gradskoj upravi, na broj 048/811-052 ili na e-mail: grad@djurdjevac.hr. Zahtjev za prijavu korisnika se nalazi u nastavku teksta

Poziv korisnicima Snaga pomoći 3

Obrazac prijave za korisnike

- Advertisement -

Najnovije objave