Utorak, 25. lipnja 2024.

Potpisani ugovori za projekte turističkih zajednica u Koprivničko-križevačkoj županiji, osigurano je gotovo 400.000 eura

Nazočni direktori turističkih zajednica zahvalili su Koprivničko-križevačkoj županiji i njenoj turističkoj zajednici, kao i resornom ministarstvu na osiguranim sredstvima

- Oglas -

U prostorijama županijske uprave Koprivničko-križevačke županije u utorak su potpisani ugovori o dodjeli sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024. godini.

Sredstva su osigurana u Fondu za nedovoljno razvijena područja i kontinent, a ugovore su potpisali predstavnici lokalnih turističkih zajednica s područja Koprivničko-križevačke županije Renato Labazan (Koprivnica), Mario Fuček (Đurđevac) i Nikola Cik (Središnja Podravina) te župan Darko Koren u ime Turističke zajednice Koprivničko-Križevačke županije.

Sve su budnim okom pratili pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev i županijski pročelnik Marijan Štimac.

- Oglas -

– Sveukupno je u sektor turizma za našu županiju odobreno malo manje od 400.000 eura, od toga je 100.000 eura za top manifestacije Renesansni festival i Picokijadu – izvijestila je Kristina Sočev.

Fuček i Koren
Mario Fuček i Darko Koren // Foto: GČM

U Križevcima će se novac uložiti i Veliko križevačko spravišće te projekte Križevci 360 i Parkovi pričaju, TZ ‘Dravski peski’ pripremila je projekte ‘Batinske – home of Croata’, Discover Ferdinandovac 365 te povećanje atraktivnosti Ekološkog vrta mira u Podravskim Sesvetama.

Nazočni direktori turističkih zajednica zahvalili su Koprivničko-križevačkoj županiji i njenoj turističkoj zajednici, kao i resornom ministarstvu na osiguranim sredstvima.

– Ove godine prvi put dobili smo sredstva za pokretanje projektne dokumentacije za oružanu i ostatak renesansnih bedema, a nadam se da će više sredstava dolaziti i iz EU projekata kako bi se krenulo s rekonstrukcijom bedema i ulazne kule. Veseli nas i da je prepoznat Srednjovjekovni božićni sajam koji i zimi dovodi turiste u Koprivnicu – istaknuo je Renato Labazan, prvi čovjek koprivničkog turizma.

Župan Koren dodao je i kako je pred nama rekonstrukcija dvorca Inkey što bi trebalo upotpuniti turističku ponudu, a za taj projekt osigurano je 10,1 milijun eura bespovratnih sredstava. Svim turističkim zajednicama Koren je poželio puno uspjeha u radu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti