Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Počela kampanja ‘Odaberi svoju školu’, u srednjim školama u Varaždinskoj županiji ukupno 2064 upisna mjesta

Kampanja se nastavlja danas, u utorak, u dvorani Osnovne škole Novi Marof od 18 do 20 sati. U istom terminu bit će održana u srijedu u dvorani Srednje škole Ivanec te u četvrtak, u dvorani Osnovne škole Ludbreg

- Oglas -

Za učenike sedmih i osmih razreda u ponedjeljak je u Gospodarskoj školi Varaždin započela tradicionalna kampanja ‘Odaberi svoju školu’.

Na štandovima je svoje obrazovne programe i posebnosti predstavilo 15 srednjih škola iz Varaždinske županije.

Kampanja 'Odaberi svoju školu' u Varaždinu
Izvor fotografije: Varaždinska županija

“U Varaždinskoj županiji osme razrede ove godine završava 1746 učenika, a ta brojka nas veseli jer je veća u odnosu na prošlu godinu. Učenici mogu odabrati obrazovni program u jednoj od ukupno 17 odgojno-obrazovnih ustanova u kojima je u novoj školskoj godini 2024./25. ukupno 2064 upisnih mjesta. Bitno je da nije došlo do ukidanja nijednog obrazovnog programa u srednjim školama, a Županija kontinuirano ulaže značajna financijska sredstva iz proračuna kako bi stvorila vrhunske uvjete za učenike. Ponosimo se našim vrsnim profesorima, učiteljima i mentorima koji svojim radom i trudom te profesionalnošću mogu utkati temelje te pripremiti učenike za nastavak školovanja ili za tržište rada. Znamo da je znanje moć, da je pokretač razvoja društva i zaista smo ponosni na naše učenike”, rekla je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec.

- Oglas -
Kampanja 'Odaberi svoju školu' u Varaždinu
Izvor fotografije: Varaždinska županija

Pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek podsjetio je da se upisi provode u dva roka.

“Ljetni rok završava 10. srpnja, nakon čega počinju pripreme za jesenski rok koji završava 28. kolovoza. Treba reći da niz godina naše srednje škole upisuje značajan broj učenika iz drugih županija. Ove školske godine je ukupno 719 učenika bilo iz drugih županija te se nadamo da će se taj trend nastaviti”, rekao je Huđek.

Koje sve obrazovne programe nude srednje škole, učenici i njihovi roditelji mogu su doznati direktno od djelatnika škola, a ujedno dobiti i primjerak promotivne knjižicu ‘Odaberi svoju školu’.

Kampanja se nastavlja danas, u utorak, u dvorani Osnovne škole Novi Marof od 18 do 20 sati. U istom terminu bit će održana u srijedu u dvorani Srednje škole Ivanec te u četvrtak, u dvorani Osnovne škole Ludbreg.

Digitalna verzija knjižice dostupna je OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti