Utorak, 23. srpnja 2024.

FOTO Dogradnjom Dječjeg vrtića Novi Marof povećat će se kapacitet za još 75 mališana

Ukupno više od milijun eura odvajamo za funkcioniranje gradskog Dječjeg vrtića, ali i privatnih na području Novog Marofa, poručio je gradonačelnik Siniša Jenkač

- Oglas -

Grad Novi Marof započet će s trećom fazom ulaganja u gradski Dječji vrtić, a projekt uključuje dogradnju objekta, čime će se ostvariti uvjeti za proširenje smještajnih kapaciteta. Naime, u planu je dogradnja četiri nove smještajne jedinice pa će Dječji vrtić moći primiti dodatnih 75 djece, ističu iz gradske uprave.

– Ono što je najvažnije je da smo prošli prijavu na natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja i možemo poručiti da uskoro započinjemo s dogradnjom objekta – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, dodavši da je objekt već jednom dograđen, kao i energetski obnovljen.

Ove pedagoške godine Dječji vrtić polazi 273 djece u 10 odgojno-obrazovnih skupina.

- Oglas -

– Tri odgojne skupine su za djecu od godinu do tri godine, a sedam odgojnih skupina za djecu od tri godine do polaska u osnovnu školu. Imamo i odgojnu skupinu za program predškole za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom u koji je upisano 17 djece – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Karolina Fotak.

U Gradu Novom Marofu predano su posvećeni razmišljanju o potrebama djece i mladih, a samo za predškolske programe izdvajaju se značajna financijska sredstva.

– Ukupno više od milijun eura odvajamo za funkcioniranje gradskog Dječjeg vrtića, ali i privatnih na području Novog Marofa. Naime, Grad sufinancira boravak djece i u privatnim dječjim vrtićima na gradskom području, kao i smještaj naših mališana u privatnim i javnim dječjim vrtićima koji se nalaze na područjima drugih gradova i općina – otkrio je gradonačelnik Jenkač.

S obzirom na to da povećavaju kapacitete u gradskom Dječjem vrtiću, Grad Novi Marof značajna sredstva izdvaja za njegovo funkcioniranje.

– Osim toga, u pripremi je i odluka kojom ćemo povećati iznos sufinanciranja za svu djecu koja idu u privatne predškolske ustanove – naglasio je Jenkač.

- Oglas -

Foto: GNM

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti