Petak, 25. lipnja 2021.

Potresno: poznata križevačka frizerka Paula Viher nakon punih 16 godina morala zatvoriti svoj salon

Eto 16 godina radiš k'o konj, sve plaćaš i nemaš nikakvih prava, a uništio si se radom u tom obrtu, ističe Paula Viher

Preporučujemo

Paula Viher, poznata križevačka frizerka, s javnošću je podijelila svoje, na kraju je ispalo, gorko iskustvo s obrtništvom.

“Nakon 16 godina vlastitog obrta i 24 godine rada u frizerskoj struci 27. rujna 2020. zatvorila sam svoj obrt. I tužno je to da sam nakon toga osjetila veliko olakšanje mada sam zatvorila uhodani salon pun klijenata koji je uspješno radio sve ove godine. Razlog zatvaranju je bilo moje zdravstveno stanje koje je isključivo posljedica samozapošljavanja i dugogodišnjeg rada u tom obrtu. Radne snage nema i sve ove godine, kao i mnoge moje kolegice radila sam sama bez dana bolovanja i s par dana godišnjeg odmora. I u doba karantene sam ipak ostavila otvoren obrt mada nam raditi Vlada nije dala, a platili smo sva davanja osim doprinosa kao da smo radili”, ističe Paula Viher.

Paula Viher, frizerka iz Križevaca

I tada joj se, kaže, sve već zamjerilo.

“Kada su mi rekli da su mi diskovi prislonjeni na leđnu moždinu i neki trzaj jači ona bi pukla, pokušala sam saznati imam li pravo na bolovanje zbog profesionalne bolesti jer je to meni bilo isključivo od posla. Zvala sam Hrvatsku obtničku komoru i rekli su mi uzvratiti poziv, no nikad nisu. Glavno da im plaćamo članarinu za ništa. Za par dana morala sam na operaciju. A da sam išla na bolovanje 42 dana morala bi si ga sama financirati, iako raditi ne mogu. I takva izbezumljena odlučila sam zatvoriti obrt i prestati se mučiti. Eto, 16 godina radiš k’o konj, sve plaćaš i nemaš nikakvih prava, a uništio si se radom u tom obrtu. Meni se gadi obrtništvo u Hrvatskoj. Nikad više. Nakon bolovanja, potražit ću posao, a svoje nikad više neću imati. I baš me zanima tko će puniti proračun kad se većini obrtnika sve zamjeri jer nas uništavaju godinama. Sve platiš, a prava nemaš nikakva. Eto, da se zna!”, zaključila je Paula Viher.

Najnovije objave