Četvrtak, 22. veljače 2024.

Tehničar iz Cvetkovca ulaskom u Treću HNL Sjever ispunio dugogodišnji san

Velika je to stvar za Tehničar, malo mjesto Cvetkovec i cijelu Općinu Rasinja, ali i veliki izazov.

- Oglas -

Nogometni klub Tehničar od osnutka 1974. godine živi svoje najljepše dane.

Cvetkovčani su, naime, obranili naslov prvaka u Četvrtoj NL Koprivnica – Bjelovar – Virovitica i plasirali se u Treću HNL Sjever.

Kako je u jednom intervjuu prije godinu i pol dana rekao Josip Mađarić da bi im ulaskom u trećeligaško društvo srce bilo na mjestu, ono sada zaista to i jest.

- Oglas -

Velika je to stvar za Tehničar, malo mjesto Cvetkovec i cijelu Općinu Rasinja, ali i veliki izazov.

Treća HNL Sjever iziskuje puno profesionalniji rad na svim poljima, kao i ulaganje u infrastrukturu.

Sada već prošle, 2019. godine u funkciju je stavljeno pomoćno nogometno igralište propisanih dimenzija 100 x 64 metara, započeli su radovi na izgradnji natkrivene tribine za 100-tinjak gledatelja, napravljeni su odvodi oko glavnog terena, nabavljeni su novi veliki i mali golovi s mrežama, a napravljen je i novi koridor za službene osobe i igrače.

Josip Mađarić
Josip Mađarić // Foto: Zvonimir Markač

– U proljeće planiramo završiti natkrivenu tribinu, urediti i proširiti terasu – istaknuo je Mađarić.

Tehničar je na početku sezone u trećeligaškom društvu domaće utakmice igrao na stadionu u Križevcima, ali sada je opet doma. Na svom Starom bregu odigrao je posljednje četiri utakmice jesenskog dijela prvenstva i bio je iznimno uspješan.

- Oglas -

Plasman je u okviru planiranog. Cvetkovčani, koji su se u ljetnom prijelaznom roku pojačali s nekoliko odličnih igrača poput Sačera, Kurtanjeka, Tucakovića, Poldrugača i Mlinarića, na ljestvici su na trećem mjestu i u drugom dijelu sezone, kako kaže Mađarić, cilj je napasti sam vrh ljestvice, a u Županijskom kupu želja je otići do kraja.

Valja istaknuti i da je Tehničar nakon četiri i pol godine u tijeku jesenske polusezone sporazumno raskinuo suradnju s trenerom Romanom Sovićem, pod čijom je dirigentskom palicom klub postigao najveće uspjehe u svojoj povijesti, a naslijedio ga je Velimir Špikić.

Igrati u ligi s momčadima Mladosti iz Ždralova, Poleta iz Svetog Martina na Muri, Radnika Križevci, varaždinskog Varteksa, Bjelovara, Rudara iz Murskog Središća, Virovitice, Podravine iz Ludbrega, Graničara iz Đurđevca, Papuka iz Orahovice i Podravca iz Virja pokazao se kao pun pogodak.

Mateo Kocijan
Mateo Kocijan u duelu s igračima đurđevačkog Graničara // Foto: Zvonimir Markač

Sve utakmice iznimno su posjećene, utakmice gleda po nekoliko stotina gledatelja, svako kolo praktički se igra derbi.

– Liga je stvarno podjednaka i zanimljiva – rekao je Mateo Kocijan, ponajbolji igrač Tehničara.

Inače, u Tehničaru je registrirano i oko 120 mladih igrača, koji igraju u kvalitetnim ligama sjeverne regije, i stoga uopće ne treba strahovati za budućnost kluba.

Dodajmo i da je na redovnoj izbornoj skupštini u nedjelju za novog predsjednika izabran Velibor Drk, a više o svemu možete pročitati u nastavku…

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti