Srijeda, 29. studenoga 2023.

Tehničar iz Cvetkovca dobio novog predsjednika

Na izbornoj skupštini, među ostalim, istaknuto je da je ulazak u Treću HNL Sjever najveći uspjeh kluba u povijesti.

- Advertisement -

Nogometni klub Tehničar iz Cvetkovca, hrvatski trećeligaš, u nedjelju je u društvenom domu održao redovnu izbornu skupštinu kojoj su prisustvovali članovi kluba, igrači, navijači i brojni gosti. Na Skupštini je usvojeno financijsko izvješće za proteklu 2019. godinu, usvojen je financijski plan za 2020. te je podnesen izvještaj o radu kluba u protekloj i planovima za nadolazeću godinu.

Financijski izvještaj za proteklu i plan za nadolazeću godinu podnio je blagajnik kluba Stjepan Pribeg, a isti su potom jednoglasno usvojeni.

Izvještaj o radu kluba u natjecateljskom segmentu podnio je Josip Mađarić te je istaknuo zadovoljstvo svih struktura kluba i navijača osvajanjem prvog mjesta u natjecanju 4. NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica te plasmanom u 3. HNL Sjever.

- Advertisement -

U jesenskoj polusezoni osvojeno je treće mjesto u 3. HNL Sjever te je tako Tehničar, po rangu takmičenja i plasmanu, ako se izuzmu profesionalne prvoligaške momčadi Slavena Belupa i Varaždina, najbolje plasirani nogometni klub iz Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije u čitavom sustavu natjecanja HNL-a.

Posebno se zahvalio prijateljskom NK Radniku Križevci i Gradu Križevcima koji su pomogli Tehničaru i dopustili da nekoliko prvenstvenih utakmica kao domaćin odigra na stadionu u Križevcima.

Istaknuo je da se trenutačni plasman i treće mjesto na polusezoni u cijelosti poklapaju s ciljevima koje si je klub zacrtao prije početka prvenstva, tj. osvajanje jednog od prva tri mjesta i plasman u play-off, te iznio mišljenje da bi sadašnji bodovni zaostatak iza vodećeg dvojca, Mladosti iz Ždralova i Poleta iz Svetog Martina na Muri, bio daleko manji ili ga uopće ne bi bilo da je Tehničar sve svoje utakmice ujesen mogao igrati doma. Posebice su istaknuti izuzetni organizacijski napori koje klub čini u održavanju takmičenja svojih pet omladinskih kategorija na nivou regije, a koji pogon ne mogu održavati ni puno veće i bogatije sredine.

U pogledu izgradnje infrastrukture istaknuto je dovršetak uređenja travnjaka na pomoćnom igralištu, omogućeno je zalijevanje i tog terena, nabavljeni su golovi i stupovi-držači zaštitnih mreža iza golova, te će pomoćno igralište biti u svojoj punoj funkciji već početkom proljetne polusezone. Napravljen je novi zaštitni koridor od svlačionica do glavnog terena, obavljeni betonski radovi na proširenju gledališta, plaćeni su bravarski radovi na postavljanju krova tribine, a završetak radova očekuje se prije početka proljetnog dijela prvenstva, odnosno kada to dozvole vremenski uvjeti. Kad se dovrši natkrivanje i proširenje tribine, gledalište će imati 158 sjedećih i natkrivenih mjesta i još više od toga nenatkrivenih.

Sudionici Skupštine obaviješteni su da će proljetni dio prvenstva započeti 28. veljače 2020., a da će pripreme započeti 18. siječnja i trajat će šest tjedana. Pripremne utakmice su dogovorene, sve će biti igrane vani radi oporavka glavnog terena koji je zbog obilnih kiša dosta stradao u zadnje tri-četiri utakmice jesenskog dijela.

- Advertisement -

U raspravi koja je uslijedila svi su sudionici naglasili svoje zadovoljstvo dosad učinjenim i postignutim te naglasili potrebu još većeg angažmana u vezi s takmičenjem omladinskih ekipa.

Nakon usvajanja izvještaja o radu kluba u protekloj godini, obavljeni su izbori za novi upravni odbor kluba koji broji devet članova i ima četverogodišnji mandat.

Neposredno nakon obavljenih izbora, novoizabrani upravni odbor (Velibor Drk, Stjepan Samoborec, Marko Markušić, Stjepan Pribeg, Igor Pribeg, Marijan Vargović, Darko Čičkar, Josip Henezi i Ivan Vurovec) izabrao je među svojim članovima novo rukovodstvo kluba.

Za novog predsjednika izabran je Velibor Drk, a za dopredsjednika Stjepan Samoborec.

Tajnik kluba je Marko Markušić, a za blagajnika je ponovno izabran Stjepan Pribeg.

Želja svih u Tehničaru je, dakle, biti u samom vrhu trećeligaškog društva, ali i osvojiti Županijski nogometni klub.

Nakon službenog dijela, a uz prigodnu zakusku, nastavljeno je druženje svih sudionika godišnje skupštine NK Tehničara iz Cvetkovca.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti