Nedjelja, 14. travnja 2024.

Općina Mali Bukovec: Proračun za 2020. godinu ‘težak’ čak 13,9 milijuna kuna

Proračun uključuje nekoliko većih projekata planiranih za iduću godinu, ali i dovršetak ovogodišnjih projekata.

- Oglas -

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Mali Bukovec usvojen je proračun za iduću te projekcije proračuna za 2021. i 2022. godinu.

Proračun za 2020. godinu “težak” je gotovo 13,9 milijuna kuna, a uključuje nekoliko većih projekata planiranih za iduću godinu, ali i dovršetak ovogodišnjih projekata.

– Proračun za 2020. godinu još je jedan u nizu naših rekordnih proračuna u posljednjih nekoliko godina, a njegov je najvažniji dio projekt rekonstrukcije sportske dvorane Osnovne škole Veliki Bukovec koji će Općina Mali Bukovec provesti u suradnji s Varaždinskom županijom i Općinom Veliki Bukovec. Za taj je trošak predviđeno 1.750.000,00 kuna u proračunu za iduću godinu, a za što se Općina planira zadužiti. Ovim projektom rješavamo problem star gotovo 25 godina, još od 1995. kada je napravljena sama konstrukcija dvorane uz osnovnu školu. Sad smo konačno sa županom Radimirom Čačićem dogovorili rješenje tog problema, odnosno rekonstrukciju dvorane koja je samo dijelom bila u funkciji – kazao je načelnik Darko Marković.

- Oglas -

Neki od ovogodišnjih projekata produžit će se na 2020. godinu, Naime, u tijeku je rekonstrukcija nerazvrstane ceste NC047 u Novom Selu Podravskom te Društvenog doma u Svetom Petru, kao i modernizacija groblja, što sufinancira Ministarstvo graditeljstva, a tu je i rekonstrukcija Zdravstvene stanice u Malom Bukovcu koju sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Načelnik Marković je obrazlažući proračun istaknuo i kako je potrebno zatvoriti financijsku konstrukciju za projekt dogradnje nadstrešnice uz sportski objekt u Malom Bukovcu za koji su odobrena sredstva iz natječaja raspisanog od strane LAG-a Izvor.

Općinsko vijeće Mali Bukovec

Nadalje, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je sredstva za projekt Šumski put u Križančiji te je za nabavu radova na tom projektu u srpnju ove godine bio proveden postupak javne nabave koji je morao biti poništen jer nije pristigla niti jedna ponuda, a novi natječaj nije bio raspisan, budući da još uvijek nije dobiveno odobrenje Agencije za raspisivanje novog natječaja. Uz to, u planu je i moguća obnova sportskog objekta u Lunjkovcu ako se ukaže prilika za prijavu na neki od nacionalnih natječaja za sufinanciranje takvog projekta.

– Iz ove godine u sljedeću moramo prenijeti nekoliko projekata zbog sve većih problema s izvođačima radova. Naime, kao i u drugim dijelovima Lijepe naše, izvođačima je sve teže pronaći radnike – istaknuo je Marković.

- Oglas -

Dodao je kako ono što će obilježiti iduću godinu svakako su i novi projekti, među njima i projektiranje raskrižja lokalnih i županijskih cesta, projektiranje nerazvrstanih cesta te projektiranje gradnje novog Društvenog doma u Malom Bukovcu.

– Trebamo se svakako pripremiti za novo programsko i proračunsko razdoblje Europske unije od 2021. do 2027. godine koje će se planirati pod predsjedanjem Republike Hrvatske. Tu su ponovo i povećana izdvajanja za djecu i mlade, u odnosu na ovu, a posebice na 2018. godinu – kazao je Marković.

Za realizaciju programa građenja komunalne infrastrukture u godini koja dolazi Općina Mali Bukovec planira sredstva u iznosu od oko 2,6 milijuna kuna, dok će se za održavanje komunalne infrastrukture izdvojiti 220.000,00 kuna.

Proračunom za 2020. godinu osigurano je i 425 tisuća kuna za program javnih potreba u sportu, od kojih će se 250 tisuća kuna izdvojiti za održavanje sportskih objekata, 135 tisuća za redovan rad sportskih udruga, a preostala sredstva za natjecanja te ostale potrebe u sportu.

Općinski su vijećnici prihvatili i projekciju proračuna za 2021. godinu u iznosu od 15,7 milijuna kuna, dok je za 2022. godinu planiran proračun u iznosu od 17 milijuna kuna.

Na 22. sjednici Općinskog vijeća Općine Mali Bukovec usvojen je i plan razvoja sustava civilne zaštite za razdoblje od 2020. do 2022. godine, kao i plan gospodarenja otpadom do 2024. godine.

Na kraju sjednice, na kojoj je nazočilo svih 11 vijećnika, predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Golec zahvalio je na vrlo dobroj suradnji općinskom načelniku Markoviću, njegovom zamjeniku te cijelom Jedinstvenom upravnom odjelu Općine, a posebno svim vijećnicima na konstruktivnim raspravama, prijedlozima i jedinstvu koje su iskazali bez obzira na stranačke boje te svima skupa zaželio blagoslovljene blagdane te zdravu i uspješnu 2020. godinu.

Izvor i foto: Općina Mali Bukovec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti