Četvrtak, 6. listopada 2022.

Poznati su autori najboljih kratkih priča na kreativnom natječaju pod nazivom ‘Pravda i nepravda u Koprivnici’

Cilj natječaja bio je potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način

Preporučujemo

Na četvrti kreativni natječaj za najbolju kratku priču koprivničke knjižnice i čitaonice Fran Galović koji se ove godine održao pod nazivom ‘Pravda i nepravda u Koprivnici’, pristiglo je 18 priča različitih žanrova, zanimljivih pristupa i kreativnih obrada zadane teme, a 16 priča koje odgovaraju uvjetima natječaja pristigle su iz Zaprešića, Zagreba i Koprivnice.

Tema ovogodišnjeg natječaja za najbolju kratku priču bila je pravda i nepravda u osobnom i društvenom životu s radnjom smještenom u Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove.

“Cilj natječaja bio je potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način. To uključuje mogućnost da se po motivima najboljih priča organiziraju književne šetnje kao novi vid upoznavanja autora, sadržaja priča i Koprivnice kao mjesta njihovih radnji, a što može biti ponuđeno i kao novi oblik kulturnog turizma u Koprivnici”, pojasnili su iz knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Podsjetimo, ovogodišnji natječaj posvećen je profesorici Nini Tadić, nedavno preminuloj članici povjerenstava za odabir najboljih priča, a ujedno i jednoj od začetnica ovog natječaja.

Stručno povjerenstvo u sastavu Sonja Delimar, prof., dr. sc. Lidija Dujić i dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina (predsjednica Povjerenstva) odabralo je najbolje kratke priče.

Prvo mjesto i nagradu Naklade Ljevak, a riječ je o pet knjiga prema osobnom odabiru nagrađenog, osvojila je Nikolina Sabolić iz Koprivnice za priču Stol.

Drugo mjesto i nagradu nakladničke kuće Znanje (četiri knjige prema odabiru sponzora) osvojio je Zoran Odžić iz Koprivnice za priču Koprivnički proces.

Treće mjesto i nagradu nakladničke kuće Šareni dućan (tri knjige prema osobnom odabiru nagrađenih) osvojili su Luka Katančić iz Koprivnice za priču Ennui te Mia Prović iz Zagreba za priču Emil i detektivi.

Javno predstavljanje nagrađenih autora i njihovih priča bit će u srijedu, 5. listopada, u 18 sati u koprivničkoj knjižnici i čitaonici Fran Galović.

- Advertisement -

Najnovije objave