Četvrtak, 6. listopada 2022.

FOTO Koprivnička Podravka implementacijom nove linije udvostručila proizvodnju žitarica za doručak

Investicija vrijedna 30 milijuna kuna omogućit će još učinkovitiju proizvodnju i razvoj novih ukusnih Lino proizvoda

Preporučujemo

Koprivnička kompanija Podravka uspješno je završila još jednu od pokrenutih investicija u modernizaciju proizvodnje.

Radi se o gotovo 30 milijuna kuna vrijednom ulaganju u liniju ekstruder, odnosno stroj koji omogućuje proizvodnju popularnih Lino žitarica za doručak, i opremu za pakiranje u koprivničkoj tvornici Koktel peciva, što će udvostručiti kapacitet proizvodnje žitarica za doručak.

“Linija se sastoji od stroja za proizvodnju žitarica za doručak, stroja za pakiranje u vrećice, strojeva za pakiranje vrećica u komercijalne i transportne kutije te robota za paletizaciju”, pojasnio je direktor sektora proizvodnje Branimir Perković, naglasivši kako je investicija dovršena i prije prvotno planiranog roka.

Realizacijom ove investicije, priopćili su iz kompanije, Podravka je dodatno modernizirala tehnološki proces proizvodnje te osigurala pretpostavke za daljnji rast prodaje kako postojećih, tako i novih proizvoda u kategoriji žitarica za doručak.

Time je uspješno dovršena još jedna investicija koja je dio snažnog investicijskog ciklusa koji je Podravkina uprava pokrenula još prošle godine, a uključivao je optimizaciju logističkih procesa, informatičku i energetsku rekonstrukciju i modernizaciju sjedišta u Koprivnici te tehnološku modernizaciju proizvodnje.

Zadovoljstvo provođenjem investicije iskazala je i predsjednica uprave Podravke Martina Dalić prilikom posjete Tvornici koktela u kojoj se, zajedno s ostalim članovima uprave, uvjerila u učinkovitost nove linije.

“Nova linija dvostruko je veće brzine od dosadašnje, a cijeli proces proizvodnje žitarica za doručak, uključujući i najpopularnije Lino Pillows, Lino Crunch, Lino Njammy i Lino Lada Pillows snack, sada je potpuno kontinuiran i automatiziran. Lino žitarice za djecu tako će biti još hrskavije i ukusnije, a istovremeno i nutritivno prilagođene potrebama zdravog i ukusnog doručka”, istaknula je Vesna Višnić, direktorica poslovnog programa žitarice, snack i napitci.

Foto: Podravka

- Advertisement -

Najnovije objave