Ponedjeljak, 8. kolovoza 2022.

Predsjednik Milanović uoči Legende o Picokima: ‘Hvala vam, čast mi je i radost biti pokrovitelj ove manifestacije’

Ovo je lijepa, pomalo tugaljiva verzija i strana hrvatske prošlosti, pomalo melankolična, bez ikakve mržnje, grubosti, osjećaja i potrebe za revanšom, jer toga kod nas nema. Danas smo dio europske obitelji država, a povijest nam je bila takva kakva je bila. Teška i puno ružnija i puno napornija nego što će ovo lijepo događanje i lijepo uprizorenje pokazati, rekao je predsjednik Milanovič

Preporučujemo

U Đurđevcu traje scenski prikaz Legende o Picokima, koja se održava u sklopu Picokijade pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske.

Nazočnima se prije uprizorenja Legende obratio i predsjednik Zoran Milanović.

– Ovo je lijepa, pomalo tugaljiva verzija i strana hrvatske prošlosti, pomalo melankolična, bez ikakve mržnje, grubosti, osjećaja i potrebe za revanšom, jer toga kod nas nema. Danas smo dio europske obitelji država, a povijest nam je bila takva kakva je bila. Teška i puno ružnija i puno napornija nego što će ovo lijepo događanje i lijepo uprizorenje pokazati. Hvala vam što ste mi omogućili da budem simbolički pokrovitelj ove manifestacije, to mi je čast i to mi je radost. Nadam se da ovo nije zadnji puta da se radujem zajedno s vama. Želim vam jednu ugodnu, lijepu, mirnu podravsku lipanjsku noć. Uživajte i lijepo se provedite, živjeli, hvala – rekao je predsjednik Milanović.

Legenda o Picokima
Predsjednik Zoran Milanović na Picokijadi // Foto: Zvonimir Markač
- Advertisement -

Najnovije objave