Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Predsjednik Milanović zbog ‘Za dom spremni’ napustio obljetnicu Bljeska

To je namjerna provokacija s kojom smo računali, ona se dogodila i ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj, poručio je predsjednik Milanović

- Oglas -

Predsjednik Zoran Milanović došao je u Okučane na obilježavanje 25. obljetnice Bljeska. Jedan od sudionika u jednom se trenutku skinuo u odoru sa znakom “Za dom spremni” što je razljutilo Milanovića koji je zatim napustio mjesto događaja.

“Došao sam u Okučane odati počast onima koji su pali za Hrvatsku. Moji stavovi su poznati, govorim ih javno, bez namjere da bilo koga uvrijedim, ali nekada neke stvari morate reći jasno. U organizaciji ovog skupa moj Ured nije sudjelovao, ovo je organizacija Ministarstva hrvatskih branitelja i pristali smo na sve elemente protokola; da branitelji i obitelji polažu vijenac prvi, a premijer i predsjednik drugi, to je u redu”, istaknuo je Milanović na svojoj Facebook stranici.

Međutim, ovdje se jedan od sudionika koji je trebao polagati vijenac prije mene skinuo u odoru sa znakom i grbom “Za dom spremni”, u tome ne želim sudjelovati. To je stvar organizatora koji je o tome mogao voditi računa i to je moj stav. Žao mi je, to je namjerna provokacija s kojom smo računali, ona se dogodila i ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj. Ovo se nažalost moralo dogoditi jer je netko htio da se to dogodi. Ubuduće, gdje god bude ovakva situacija ja u tome neću sudjelovati. Za organizaciju nisam odgovoran, a premijera i predsjednika Sabora razumijem, oni moraju. Dokle god uvjeti budu ovakvi, a ovo je netko namjerno napravio ja u tome neću sudjelovati. Oznaci “Za dom spremni” nije mjesto na ovakvom mjestu”, poručio je Milanović.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti