Nedjelja, 1. listopada 2023.

Danimir Kolman, načelnik Općine Rasinja: Unatoč koronavirusu, svi planirani projekti ostaju naš prioritet

Svjestan sam da o eventualnim rokovima završetka pojedinih projekata u ovoj situaciji nema smisla govoriti. Nažalost, izgubili smo dragocjene mjesece, ali samo trajanje ove pandemije ovisi prvenstveno o odgovornosti svih naših stanovnika i pridržavanju uputa Stožera i epidemiologa, istaknuo je Kolman

- Advertisement -

U povodu Dana Općine Rasinja i blagdana svetog Križa izašao je novi Glasnik. Među ostalim, predstavljeni su važniji općinski projekti poput izgradnje nove sportske dvorane, objavljene su preporuke kako se ponašati u doba koronavirusa, objavljene su aktivnosti društvenih i sportskih udruga i još puno, puno toga.

“Poštovani stanovnici općine Rasinja!

Općina Rasinja 3. svibnja obilježava svoj Dan i blagdan Svetog Križa. Svake godine od njenog osnutka taj blagdan i Dan Općine proslavili smo svečano uz druženje sa svim našim udrugama i dragim nam gostima. Udruge koje djeluju na području naše općine predstavile su se sa svojim aktivnostima, a pozvane goste smo upoznali sa svime što je učinjeno od prethodnog Dana Općine.

- Advertisement -

Nažalost, ovu godinu ćemo pamtiti po izostanku planiranih aktivnosti. Zbog razloga koji su svima poznati, a to je proglašenje epidemije COVID-19, bilo je nužno donijeti odgovarajuće odluke o organizaciji rada u uvjetima epidemije i odustati od planiranih događanja te se prilagoditi na drugačiji režim života. Naime, prioriteti su nam se promijenili te smo više razmišljali o zdravlju i sigurnosti naših najbližih. Općinski stožer civilne zaštite, u suradnji sa Županijskim stožerom, pokušava na najbolji mogući način organizirati živote naših stanovnika da svi zajedno prebrodimo ovu krizu. Uvjeren sam da ćemo svi zajedno uspjeti dočekati i taj dan kada će nam se život polako vraćati u normalu. Svima mora biti jasno da to neće biti niti tako brzo, niti jednostavno.

Ono što u ovom kratkom obraćanju smatram da je potrebno naglasiti odnosi se na planirane projekte. Naime, svi planirani projekti koji su predviđeni našim proračunom za ovu godinu, a o njima sam vas izvijestio u prošlom izdanju Glasnika, ostali su kao naš prioritet u podizanju kvalitete života svih stanovnika naše općine. Svjestan sam da o eventualnim rokovima završetka pojedinih projekata u ovoj situaciji nema smisla govoriti.

Nažalost, izgubili smo dragocjene mjesece, ali samo trajanje ove pandemije ovisi prvenstveno o odgovornosti svih naših stanovnika i pridržavanju uputa Stožera i epidemiologa.

Ono što Vam sa sigurnošću mogu obećati je da ćemo unatoč svim postojećim nedaćama i dalje s istom ozbiljnošću i odgovornošću nastaviti raditi i voditi brigu o svim potrebama koje stanovništvo naše općine treba. Čestitam Vam Dan Općine Rasinja i blagdan svetog Križa”, istaknuo je načelnik mr. Danimir Kolman dr. vet. med.

Glasnik Općine Rasinja možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti