Srijeda, 19. lipnja 2024.

Predstavljanje knjige ‘Jučer je bilo sutra’ Zvonka Kovača u koprivničkoj knjižnici

U ovu zbirku izabranih pjesama utkan je izuzetno bogat pjesnički duh koji kontinuirano traje od autorovih studentskih dana pa sve do danas

- Oglas -

U koprivničkoj knjižnici i čitaonici Fran Galović (stručno-znanstveni odjel) će se 12. lipnja održati predstavljanje zbirke poezije ‘Jučer je bilo sutra’ Zvonka Kovača.

Riječ je o životnom djelu uvaženog sveučilišnog profesora. Posebnu vrijednost joj daje činjenica da sadrži i pjesme iz autorove nagrađivane pa zabranjene prve zbirke ‘Courbette’, čija je kompletna naklada uništena 1973. u procesu čišćenja koje je započelo još gušenjem Hrvatskog proljeća.

U ovu zbirku izabranih pjesama utkan je izuzetno bogat pjesnički duh koji kontinuirano traje od autorovih studentskih dana pa sve do danas.

- Oglas -

Zvonko Kovač je završio gimnaziju u Čakovcu, a diplomirao, magistrirao i doktorirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Osim u svojstvu nastavnika u svim zvanjima, na matičnom je fakultetu djelovao kao član i voditelj više južnoslavističkih katedri, suosnivatelj novoga studija južne slavistike, koautor studijskih programa te nositelj i izvoditelj nekolicine novih kolegija.

Autor je nekoliko autorskih knjiga, odnosno ukupno više stotina znanstvenih rasprava, stručno-kritičkih članaka, ogleda i recenzija.

Predstavljanje je organizirano u suradnji s ogrankom Matice hrvatske u Koprivnici, a počinje u 18 sati.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti