Četvrtak, 6. listopada 2022.

Premijer Plenković: Nema ni teoretske šanse da cijepljenje bude obvezno

Zabilježen je rast broja cijepljenih prvom dozom, što je jako dobro, istaknuo je premijer Andrej Plenković

Preporučujemo

U ponedjeljak je održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a nakon sjednice izjavu za medije dao je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

Odgovarajući na pitanje novinara o mogućem obaveznom cijepljenju premijer Plenković je rekao kako nema ni teoretske šanse da cijepljenje bude obvezno, piše HRT.

– Ne znam otkuda vam to. Nemam pojma čija je to ideja. Nema ni teoretske šanse da cijepljenje bude obvezno – poručio je dodavši da je Hrvatska turistička zemlja i da gosti mogu biti sigurni da se tu neće zaraziti pa je cijepljenje i stoga bitno.

Komentirao je proces cijepljenja i vezivanje potpora uz COVID potvrde.

– Zabilježen je rast broja cijepljenih prvom dozom, što je jako dobro. Razgovore s partnerima i sindikatima nastavit ćemo ovaj tjedan. Mislim da smo našli dobar model –  ustvrdio je dodavši da ima resora gdje je situacija iznad prosjeka.

Plenković je rekao kako je riječ o potporama, a ne o tome radi li netko u privatnom ili javnom sektoru.

Također, komentirao je i Vladine mjere te rekao kako je država stala iza radnika i poslodavaca. Štitili su radna mjesta, u pitanju nisu vatrogasne mjere.

– Vlada je vodila politiku očuvanja radnih mjesta u ovoj krizi bez presedana. Ako su vatrogasne mjere nešto što se može prevesti na 11,7 milijardi kuna za plaće radnika u privatnom sektoru, na oprost 6 milijardi kuna poreza ili doprinosa, na davanje sredstava za likvidnost, sprječavanje ovrha. Mislim da je paket mjera plus gotovo pa liberalne epidemiološke mjere da su omogućile svima nama da prođemo kroz ovu krizu uz što manje frustracija. Danas imamo više zaposlenih nego 2019., uspjeli smo i da nemamo val stečajeva – rekao je Plenković dodavši da ako nastavimo s pametnim, inteligentnim i odgovornim ponašanjem drugi kvartal će biti bolji nego lani.

– Malo je koja zemlja toliko napravila, rekao je Plenković poručivši kako su ovo su održive, konzistentne i izdašne mjere koje traju godinu i pol dana.

- Advertisement -

Najnovije objave